McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Kasım 2011, Çarşamba 21:34 tarihinde eklendi. 758 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uzunköprü için MEGA tanıtım İŞBİLEN konuklarını bekliyor

Tarihi Kentler Birliği üyeliği için yoğun talepler olduğunu ancak Uzunköprü İlçesine öncülük verildiğini belirten Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN şimdi Tarihi Kentler Birliğine üye Belediyeleri ilçemizde ağırlamayı bekliyor.
Uzunköprü için MEGA tanıtım İŞBİLEN konuklarını bekliyor

 


Dünyanın en uzun Taş Köprüsü, kilise, çeşme, hamam ve bunun gibi birçok tarihi yapıyı bünyesinde bulunduran Uzunköprü İlçesi Bakanlık onayı ile Tarihi Kentler Birliğine üye olmuştu.

2-3 Aralık 2011 tarihlerinde Uzunköprü Belediyesi’nin ev sahipliğinde aralarında Valilerin, Kaymakamların, Profesörlerin, Vakıf  Müdürleri, Kültür Turizm Müsteşarı ve birçok Belediye Başkanı’nın katılacağı etkinlikler iki gün boyunca devam edecek olurken ilçenin yurt çapında bir şekilde tanıtımı yapılmış olacak.

Yaklaşık 150 kişinin katılacağı etkinliklere başta Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin SÖZEN, Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASAKİ, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Eşref FAKIBABA,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım GÜZELBEY, Muğla Belediye Başkanı Osman GÜRÜN’ün  yanı sıra birçok konuk Uzunköprü’nün tanıtımında aktif rol üstlenmiş olacaklar.

Uzunköprü Meslek Yüksekokulunda yapılacak olan konuşmalarla başlayacak olan konuşmalar  ve ardından devam edecek olan etkinliklerle daha da zenginleştirilecek olan programın Uzunköprü’ye önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Başkan İşbilen yaptığı açıklamada şunları dile getirdi “ Osmanlının Rumeli’de kurduğu ilk şehir Uzunköprü’dür. Tarihi değerlerimizi, yapılacak restorasyonlarla, yapılacak projelerle öne çıkarmak ve Uzunköprü’ye daha farklı bir perspektif kazandırmak istiyoruz. Yapılacak bu projeler Uzunköprü’deki yerli ve yabancı turizmin hareketlenmesine neden olacaktır amacımız Uzunköprü’yü bu tip projelerle bir adım öne çıkarmaktır” dedi.

Tarihi Kentler Birliği Üyeliğinin tarihi yapıyı korumak ve turizmi canlandırmak açısından Uzunköprü için çok büyük bir adım olduğunu belirten Başkan İşbilen, bu bağlamda Uzunköprü’ nün tarihi değerinin anlaşılacağını dile getirdi. 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali