McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Nisan 2012, Pazartesi 18:50 tarihinde eklendi. 722 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kültür Elçileri eğitimlerini tamamladı

Çekül (Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı)'ün farklı ölçeklerdeki yerleşim birimlerinde 2003 yılından bu yana devam eden "Kültür Elçileri" projesi, beş yıldır ETİ'nin kurumsal desteğiyle sürdürülüyor. Proje kapsamında Çekül gönüllü eğitimcileri bu hafta Uzunköprü'deydi. Gönüllü eğitimcilerden oluşan kadrosu, Kadri Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluştu. Eğitim, Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Uzunköprü Belediyesi'nin ev sahipliğinde 30 Mart 1 Nisan 2012 tarihlerinde Uzunköprü Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Kültür Elçileri eğitimlerini tamamladı Çekül (Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı)'ün farklı ölçeklerdeki yerleşim birimlerinde 2003 yılından bu yana devam eden "Kültür Elçileri" projesi, beş yıldır ETİ'nin kurumsal desteğiyle sürdürülüyor. Proje kapsamında Çekül gönüllü eğitimcileri bu hafta Uzunköprü'deydi.

Gönüllü eğitimcilerden oluşan kadrosu, Kadri Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluştu. Eğitim, Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Uzunköprü Belediyesi'nin ev sahipliğinde 30 Mart – 1 Nisan 2012 tarihlerinde Uzunköprü Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Çocuklar, Uzunköprü ve Uzunköprü’nün Kültürel Değerleri ile tanıştı.

Tanışma etkinlikleri ve "kültür nedir?" sunumunun ardından, arkeoloji, kent mimarisi, doğal yaşam ve yaşam kültürü hakkında uzmanlardan bilgi alan çocuklar, alan gezileriyle öğrendiklerini pekiştirdi.

Eğitimin sonunda Uzunköprü’nün "Kültür Elçisi" olan çocuklar, gönüllü öğretmenlerinin desteğiyle bir araya gelmeye, kentlerini tanımak için geziler düzenlemeye, fotoğraf çekmeye, eskizler çizmeye ve gezi notları yazmaya devam edecek. Kentlerinde düzenlenen etkinliklere katılarak, öğrendiklerini arkadaşlarıyla paylaşacak, okullarında ve mahallerinde, kentlerindeki kültürel değerlerin korunması için farkındalık yaratacaklar.

Etkinlik Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN, Kadri Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Esat GÜNAY, öğrenci ve velilerin de katılımıyla Uzunköprü Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen sertifika töreni ile son buldu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali