McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Temmuz 2012, Salı 11:07 tarihinde eklendi. 5011 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadın PKK'lıları dağda bekleyen tehlike

İstihbarat birimlerinin raporuna göre, örgüte katılan kadınların sadece yüzde 2'si siyasi görüş nedeniyle dağa çıkıyor.
Kadın PKK'lıları dağda bekleyen tehlike  

Kadın teröristlerin sadece yüzde 2'sinin "siyasi" amaçla dağa çıktığı, diğerlerinin berdel, çocuk yaşta evlilik gibi nedenlerle evden kaçtığı belirlendi. Ama dağda onları taciz ve tecavüz bekliyordu.

İstihbarat birimlerinin, son 2 yılda PKK'dan kaçıp güvenlik geçlerine teslim olan 57'si kadın 220 teröristin ifadesinden yola çıkarak oluşturduğu rapora göre, örgüt içindeki kadın teröristlerin PKK'ya katılma nedenlerinin başında töre, berdel, çocuk yaşta evlilik geliyor. Sonraki sebepler ise ailede kız olmanın baskısı, aile içi şiddet, çevrenin kadına bakışı... Siyasi görüşleri nedeniyle örgüte katılanların oranı ise sadece yüzde 2'de kalıyor. Raporda, PKK'ya Türkiye'den katılan kadınlar ilk bir yıl içinde, dağda yaşadıkları acı tecrübeler nedeniyle "ölümü kurtuluş olarak görmeye" başladığına işaret ediliyor. Çünkü baskılardan kaçıp sözde 'özgür olmak' için örgüte katılan kadınlar, kazma kürekle sığınak kazmak, ormanda odun kesmek, yüzlerce erkek teröriste hizmet etmek, dereden su taşımak gibi güç koşullarda yaşamaya zorlanıyor.

YÖNETİCİLER LÜKS İÇİNDE

Raporda ayrıca, tecavüz ve tacizlerin arkasının kesilmediğine de vurgu yapılıyor. Rapora göre örgüt içinde kadın teröristler sefalet ve bozuk psikoloji içinde yaşam sürmeye çalışırken üst düzey kadın teröristler zevk ve sefa içinde yaşıyor. Kadın yapılanmasının yöneticileri olan Zozan Çewlik, Rengin Botan ve Delal Amed gibi kadınlar, saçlarını boyatma dahil her türlü lükse sahip.

'BİR AYDA PİŞMAN OLDUM'

İşte teslim olan bazı kadın teröristlerin anlatımları:

 
"Havin" kod isimli N.D.: Amcamın benden 9 yaş büyük oğluna ikinci eş olarak verildiğim günün sabahında evden kaçtım. 3 yıl önce dağa çıkarken umutlarım vardı. Ama kölelik yaptım. Bir tek ağrı kesici olmadığı için kendini öldürenlere şahit oldum.
 
"Nudem" kod isimli F.D.: Ailem beni dedemin arkadaşıyla evlendirmek istiyordu. Bir terörist grup gece bizim köye ekmek almaya gelmişti. Ben de onları takip ederek dağa gittim. Dağa çıktığımın birinci ayında pişman oldum. Kurtuluşu ölümde görüyorduk.
 
"Awesta" kod isimli F.T.: Babamın üç eşi vardı. Benden 24 yaş büyük biriyle beni evlendirdiler. Suriye'ye götürüldüm. İlk gece dayak yedim. 2 hafta sonra kaçıp örgüte katıldım. 3. günün gecesi battaniyemin altına gelen kişinin 'sus yoksa öldürürüm' tehdidiyle tecavüze uğradım.
 
"Dicle" kod isimli E.B.: 9 kardeş arasında tek kız çocuğuydum. O evin çocuğu değil kölesiydim. Çocuk bakmak, bulaşık yıkamak, sobayı yakmak, tavukları beslemek ne iş varsa benim üstümdeydi. Evimizde 8 kardeşe bakıyordum. Ama dağda 80 kişinin yemeği bulaşığı ekmeği bana yıkıldı.

sabah
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali