McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 14 Temmuz 2012, Cumartesi 11:37 tarihinde eklendi. 788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Savcıya Rüşvet Suçlamasından 18 Yıl Hapis İsteniyor

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde rüşvet almakla suçlanan savcı Can Karakılıç, 5 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanmasına başlandı.
Savcıya Rüşvet Suçlamasından 18 Yıl Hapis İsteniyor 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmaya Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç ile rüşvet istediği iddia edilen Sungur Kangal katıldı. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek tarafından rüşvet almak suçlamasıyla 5 yıldan 18 yıla hapis istenen tutuklu sanık Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç hakkındaki iddianameyi mahkeme başkanı Şimşek Küyük okudu. Karakılıç'ın avukatı, duruşma salonunda gazetecilerin olduğunu belirterek, duruşmanın kapalı yapılması talep etti. Mahkeme heyeti ise bu talebi reddetti. Mahkeme başkanı Küyük, sanığa iddialar hakkındaki savunmasını sordu. Can Karakılıç ifadesinde şunları söyledi:

"Suçlamayı kabul etmemekle birlikte, rüşvet olarak verildiği iddia edilen para ve suçüstü işlemleri delil toplamaya yönelik olup, dolayısıyla suçüstü hali yoktur. Bu durumda genel hükümlere göre soruşturma ve kovuşturma yapılamaz. Soruşturma izni alınması gerekir. Bu hususta Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi'nin kararlarını ibraz ediyorum. Ayrıca üzerime atılı suçlamayı kabul etmemekle birlikte, rüşvet eyleminden bahsedilebilmesi için öncelikli yapılmaması gereken bir işin yapılması veya yapılması gereken işin yapılmaması için para alınması gerekir. Müşteki hakkında tefecilik soruşturmasından dolayı yapılan yakalama ve tutuklama işlemleri mahkeme tarafından yapılmış olup, Cumhuriyet Savcısı olarak tutuklama ve tahliye işlemlerini mahkemenin yapması nedeniyle yapılması veya yapılmaması gereken bir işten para alma söz konusu değildir. Eylem yine suçu kabul etmemekle birlikte, belirtmiş olduğum Yargıtay Ceza Genel Kurulu ve Yargıtay kararları doğrultusunda görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenlerle öncelikle durma kararı verilerek soruşturma izni alınmasını talep ediyorum."

MASADAN DÜŞERKEN ALMIŞ

Sanık savcı ifadesine söyle devam etti:

"Ayrıca müşteki cezaevindeyken yapmış olduğum soruşturmadan dolayı bana komplo kuracağını veya beni öldüreceğini sağda, solda söylemiştir. Buna ilişkin iki tane gizli tanık bildireceğim. Müştekiden herhangi bir şekilde para almış değilim. Olay tarihinde suçüstü işlemi yapılırken, müşteki yanıma geldi ve elinde bulunan ve içinde ne olduğu görünmeyen gazete kağıdını benim oturduğum masanın önüne doğru fırlattı. Hatta gazete kağıdı yere düşüyordu, bu esnada ben tuttum ve müştekiye bu nedir diye sordum. Bu esnada polisler gelip beni yakaladılar."

Tefecilik suçlaması üzerine Tamer Tezcan ve Ali Tezcan ile birlikte tutuklandığı belirten Sungur Kangal, "Edirne Cezaevi'nden bir süre sonra ortağım Tamer Tezcan, Uzunköprü Adliyesi'ne götürüldü.Tamer'in bana anlattığına göre savcı Can bey, 'Yarın da çıkabilirsiniz, bir aya kadar da çıkabilirsiniz. Çıkınca da beni 15, 20 bin görürsünüz' demiş. Tamer savcı beye söz vermiş. Bunun üzerine kardeşim Ali tahliye oldu, birkaç gün sonra da biz tahliye olduk.Tahliye olduktan sonra savcı beyle un fabrikamın ofisinde görüşmelerim oldu. Görüşmelerimizde savcı bey 10 trilyon para kaldırabileceğimiz söyledi. Tahliye olduktan 2 gün sonra Edirne'de buluştuk ve bana bizimle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve gizlilik kararı olduğunu söyleyerek para istemeye devam etti. Ben de söz verdiğimiz gibi 20 bin lirayı vereceğimi söyledim. Bu konuşmadan 2 gün sonra da ben savcı beyi aradım ve ofisimde buluşarak 4 bin lira parayı kendisine teslim ettim. Ardından da Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundum. Cumhuriyet Başsavcısı'nın bilgisi dahilinde Edirne Emniyeti'nden seri numaraları alınmış 15 bin lirayı bana verdiler. Savcı Can beyle görüştüm ve bana bir alışveriş merkezinin otoparkına gelmemi söyledi. Ancak ben otoparkta buluşmak istemedim ve kendisine bir restoranda buluşmayı teklif ettim. Savcılık ve polisin bilgisi dahilinde buluşma yerine gittim. Orada savcı beyin yanında kız arkadaşı vardı. Kendileriyle 1,5 saat oturdum. Restoranda oturan kişiler de polis memuruydu. Ben görüşme sırasında parayı vermek istedim. Ancak kız arkadaşının yanında savcı bey parayı almadı. Kız arkadaşına telefon geldi. Kız arkadaşı telefonla konuşurken savcı beye 'emanetiniz' dedim ve parayı uzattım. Savcı beyde gazeteye sarılı parayı alıp teşekkür edip, pantolonunun arka cebine koydu. Aradan 5 dakika geçtikten sonra Başsavcı ve emniyet görevlileri geldi" dedi.

İfadelerin ardından tutuklu Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise, kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve ifadeleri alınmayan tanıklaer üzerine baskı kurma ihtimali nedeniyle tahliye talebini reddederek tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma ise, tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Tutuklu Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç ise, mahkemenin ardından tekrar Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

GEÇEN MAYIS SONUNDA OLMUŞTU

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, işadamı Sungur Kangal'dan geçtiğimiz 31 Mayıs günü bir restoranda 'rüşvet' olduğu iddia edilen paraları alırken, polis tarafından yakalanmış, ardından da tutuklanmıştı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali