“Kiraz Festivali
'Türkiye'de 485'in üzerinde diri fay parçası var'
McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
Bu haber 01 Ekim 2013, Salı 01:14 tarihinde eklendi. 786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Büyük Şeytan'ı ile Masaya Oturan Ruhani İsrail'i Gerdi!

ABD ve İran arasındaki telefon diplomasisiyle başlayan yeni açılımdan rahatsız olan İsrail Başbakanı Netanyahu, alel acele New York'a gitme kararı aldı. Netanyahu, Obama'ya 'Ruhani'nin ölümcül gülümsemesinin ardındaki gerçekleri' ilk elden anlatacak.
Büyük Şeytan'ı ile Masaya Oturan Ruhani İsrail'i Gerdi!  

ABD Başkanı Barack Obama ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki tarihi telefon görüşmesiyle başlayan yakınlaşma, İsrail'i harekete geçirdi. İran ve ABD arasında 34 yıl sonra en üst düzeyde gerçekleşen bu diyalogdan rahatsız olan İsrail Başbakanaı Benyamin Netanyahu, ABD'ye sürpriz bir ziyaret kararı aldı. Netanyahu'nun New York ziyaretinde İran'ın gerçek politikasına ışık tutmak niyetinde olduğu bildirildi. Amerikan AP ajansının haberine göre İsrail Başbakanı, ABD'ye uçmadan önce 'İran'ın şirin konuşmaları ve ölümcül gülümsemeleri koşullarında gerçekleri anlatmayı' planladığını açıkladı.


NÜKLEERİ DONDURMA VAADİ

Netanyahu'nun bu açıklaması, Obama ve Ruhani arasında yapılan görüşmeye İsrail'in ilk tepkisi olma özelliğini taşıyor. ABD ve İran liderleri, geçtiğimiz günlerde, 34 yılı aşkın bir aradan sonra ilk telefon görüşmesini gerçekleştirmişti. New York'ta BM Genel Kurul toplantısı çerçevesinde yapılan toplantılarda İranlı diplomatlar, çeşitli düzeyde ülkelerinin ABD ile ilişkilerini iyileştirmeye ve nükleer programını daha şeffaf hale getirme amacıyla gerçek adımlar atmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

İran, BM'de yaptığı açıklamlarda bir yıl içinde nükleer programına dair sorunda anlaşmaya varmak niyetinde olduğunu bildirmişti.


TAHRAN'A İNANMIYOR

İsrail Başbakanı Netanyahu ise İran'ın vaatlerine şüpheyle yaklaşıyor. İsrail lideri, İran yönetiminin nükleer programlarının barışçıl nitelik taşıdığı açıklamalarına rağmen bu ülkenin aktif bir şekilde nükleer silah ürettiğine inanıyor. İsrail Başbakanı'nın ziyaretiyle ilgili yapılan açıklamada Netanyahu'nun New York'ta BM Genel Kurul toplantısının çalışmalarına katılacağı ve ardından da Obama ile ikili müzakerelerde bulunacağı kaydedildi.


İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Tel Aviv'den gelen heyete İran lideri Hasan Ruhani'nin BM'deki konuşmasını protesto etme talimatını vermesi stratejik bir hata olarak niteleniyor. Ruhani, geçen hafta BM Genel Kurulu'nda konuşurken İsrail heyeti salonu terketmişti. Ancak ABD heyeti ilk kez bu protestoya eşlik etmemişti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
Sitemizi Nerede Duydunuz?
Google
Facebook
Arkadaşım
Diğer
Trakya22 Haber Portali