McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Ekim 2014, Perşembe 15:34 tarihinde eklendi. 708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankara'ya karşı yeni cephe

Son operasyon ekonomi üzerinden gelebilir...
Ankara'ya karşı yeni cephe

 


 

Küresel piyasa operasyonları durdurak bilmiyor. En tazesi dün Rusya'ya karşı yapıldı 

"Rusya Merkez Bankası internet sitesinden yaptığı açıklamayla, ülkeden sermaye çıkışlarının artması halinde sermaye kontrollerine yeniden başlayabileceği haberlerini yalanladı

Gün içinde konuyla yakından ilişkili iki resmi kaynağa atıfla, Rusya'nın sermaye kontrollerine geçmeyi düşündüğü aktarılmıştı. Haberde  'geçici bir süre için uygulanacak sermaye kontrolleri önleyici olacak ve ancak sermaye çıkışının ciddi artış göstermesi halinde bu tebdirlere başvurulacak' deniliyordu."
 

Benzer dezenformasyon çalışmaları bayram arifesinde Türkiye için de yapılabilir. Keza Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye Raporu'nun Cuma günü AB piyasaları kapandıktan sonra açıklanacağını söylemişti. Tezkere kararına denk gelen Fitch'in raporu, Ankara'nın jeostratejik tercihlerini etkilemek isteyecek odakların ekonomi üzerinden operasyon yapmasında ilk basamak olabilir.   Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili uyarısı da çok yakın bir zamanda geldi:

"Biz kredi derecelendirme kuruluşlarıyla, medyanın attığı başlıklarla buraya gelmedik ki. Biz, iş adamlarımızla, çiftçimizle, sanayicimizle, onlarla buraya geldik. Bundan sonra da yine onlarla beraber yürüyeceğiz.Eğer bu tür önemli kuruluşlar, siyasi kararlar vermek suretiyle ülkelerin kaderi üzerinde baskı oluşturmaya çalışırlarsa bu dünyada ekonomik noktada da adaletin maalesef tamamıyla yok edilmiş olması anlamına gelir" 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali