McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Kasım 2014, Cumartesi 21:30 tarihinde eklendi. 631 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HDP'nin Çağrısı Sonrasında Twitter'da Büyük Kobani Provoksoyonu!

HDP’nin ‘1 Kasım’da Kobani için sokağa çıkalım’ çağrısının ardından sosyal medyada provokasyon hazırlıkları başlatıldı.
HDP'nin Çağrısı Sonrasında Twitter'da Büyük Kobani Provoksoyonu!
Gezicilerin ve dershane tartışmalarının olduğu dönemde Yasin Kesen tarafından yönetildiği iddia edilen ‘sosyalpencere’ hesabının kullandığı yöntemlerle arasındaki benzerliklerse dikkat çekti.
 
 
Türkiye üzerinde hain emelleri olan karanlık odakların, dünyanın en popüler sosyal paylaşım siteleri arasında gösterilen Twitter üzerinden Türkiye’nin huzuruna yönelik yeni bir operasyon düzenleyeceği ortaya çıktı.
 
Ekim ayının başlarında HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla Kobani bahanesiyle sokakları savaş alanına çeviren provokatörler, HDP’nin 1 Kasım için yaptığı çağrıyı değerlendirerek, sosyal medyada da operasyon hazırlıklarına başladı.
 
Haber10 muhabiri Burak Öztürk, 1 Kasım Cumartesi günü sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek operasyona dair ayrıntılara ulaştı.
 
İşte karanlık odakların HDP’nin 1 Kasım çağrısından yararlanarak başlatılan huzuru bozmaya yönelik Twitter operasyonunun ayrıntıları:
 
SOSYAL MEDYAYI PROVOKE EDECEK ETİKETLER
 
Gezi döneminde ve dershane tartışmalarında olduğu gibi Twitter'da bulunan Trend Topic yani en çok konuşulanlar listesinde özellikle Kürt vatandaşları tahrik edecek etiketler yer alacak.
 
ÜÇ GÜNDE AÇILMIŞ 800 BİNDEN FAZLA HESAP
 
Twitter’da 800 bine yakın hesabın, sadece üç gün içinde açıldığı görüldü.
 
ORTAK TAKİP ETTİKLERİ
 
Açılan bu hesapların ortak takip ettiği hesaplar da bu operasyonun kim ve ya kimler üzerinden yürütüleceğini gün yüzüne çıkartıyor.
 
LEVENT ÜZÜMCÜ’NÜN TAKİPÇİ SAYISI BİR GÜNDE 100 BİN ARTTI
 
Gezi döneminde sosyal medyada aktif rol alan fakat Mehmet Ali Alabora’nın gerisinde kalan oyuncu Levent Üzümcü’nün takipçi sayısının bir gecede 100 bin arttığı görüldü.
 
Öte yandan Gezi’de sosyal medyada algı operasyonu yöneten birçok hesabın takipçi sayısının da bir gecede inanılmaz rakamlara ulaşması dikkat çekti.
 
ARAPÇA İSİMLİ, İSTANBUL’DAN FOTOĞRAFLI PROFİL SADECE ÜZÜMCÜ’YÜ TAKİP EDİYOR
 
Arapça isimle açılmış birçok twitter hesabının profil fotoğraflarında Türkiye’den alınmış sahte fotoğrafların kullanılması ve bu hesapların bir çoğunun Levent Üzümcü’yü takip ediyor olması da dikkat çeken bir başka ayrıntı.
 
https://twitter.com/kanoo466/
 
FENOMENLERE BASKI
 
Gezi döneminde olduğu gibi çok takipçili hesaplar, sahte hesaplar tarafından atılacak tweetlerle baskı altına alınacak ve bu karanlık oyuna çekilmeye çalışılacak.
 
 
YÜZBİNLERCE YUMURTA HESAP AYNI ANDA DEĞİŞİYOR
 
Haber10’un takip ettiği, Kobani provokasyonlarına destek için açılmış yüz binlerce hesabın profil fotoğrafının ve ‘bio’ olarak adlandırılan kısmın aynı anda değiştiği görüldü.
 
AYNI SAYIDA TWEET
 
Aynı dönemde açılan, ortak profilleri takip eden bu hesapların aynı zamanda da aynı sayıda tweet paylaşmış olmaları da dikkat çekti.
 
KULLANILAN FOTOĞRAFLAR SAHTE
 
Açılan yüz binlerce hesapta sahte fotoğraflar kullanılıyor. Bazı profillerin erkek ismiyle açılmış olmasına rağmen bayan resmi bulunması sosyal medyada da alay konusu oldu.
 
AYNI TARZDA TWEETLER ATILACAK
 
Haber 10'un mercek altına aldığı bu profillerde 1 Kasım itibariyle aynı etiketler üzerinden tweet atılarak sosyal medyada psikolojik baskı kurulması planlanıyor.
 
İşte tespit edilen profillerin bir kısmı:
 
https://twitter.com/diyar_cudi
 
https://twitter.com/AksoyBurcu06
 
https://twitter.com/bahadirferol
 
https://twitter.com/yaseminefaler
 
https://twitter.com/BeligUnluer1
 
https://twitter.com/HSerdengecti
 
https://twitter.com/ustalikdonemitr
 
Kaynak: Haber10
Yazdır Paylaş
ETİKETLER : hdp twitır
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali