McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Kasım 2014, Cumartesi 21:46 tarihinde eklendi. 781 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan: IŞİD Demiyorum DEAŞ Diyorum!

Paris'te Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'e neden DEAŞ dediğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: IŞİD Demiyorum DEAŞ Diyorum!

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Paris'e yaptığı resmi ziyaretinde bir ilk yaşandı. Daha önceki tüm açıklamalarında Irak Şam İslam Devleti Terör Örgütü'nden Türkçe'de kullanılan kısaltılmış adıyla, yani "IŞİD" olarak bahseden Erdoğan, Hollande ile yaptığı ortak basın toplantısında örgüt için "DEAŞ" terimini kullandı.

"NEDEN DEAŞ DEDİM?"

Basın açıklamasının ardından Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konuşma yapan Erdoğan, IŞİD'e neden DEAŞ dediğine açıklık getirdi.

Örgütün İslam'la hiçbir alakası olmadığını kaydeden Erdoğan, IŞİD'i İslam adıyla yan yana getirmek istemediğini bu yüzden açılımında açıkça "İslam Devleti" geçen IŞİD yerine Arapça kısaltması olan DEAŞ'ı (DAESH) tercih ettiğini belirtti.

İŞTE ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ

"Türkiye'nin asla DEAŞ (IŞİD) gibi bir terör örgütüne destek vermek gibi bir yanlışı olmamıştır. Bazıları DEAŞ'ı İslami örgüt gösterme gayretine giriyor. Kusura bakmasınlar İslam, anlamı barış olan kelimeden türemiştir. Anlamı barış olan bir din asla teröre müsade etmez. Ve DEAŞ bir terör örgütüdür. Dikkat edin IŞİD ismini de kullanmıyorum DEAŞ diyorum."

FRANSA HÜKÜMETİ DE KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Terör örgütünden bahsederken daha önceki açıklamalarında hep "IŞİD" kısaltmasını kullanan Erdoğan'ın Paris'te bunu değiştirmesi tesadüf değil. Çünkü Fransa hükümeti resmen, örgütün adından "DEAŞ" olarak bahsedilmesi için kampanya başlatmıştı. DEAŞ (DAESH), terör örgütünün Arapçasının (ad-Dawlah al-Islamiyah fil-‘Iraq wa ash-Sham) ilk harflerinden oluşuyor.

 

 

 

 

analizmerkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali