McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Kasım 2014, Salı 00:24 tarihinde eklendi. 805 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

375 nci Karbela Aşura Matem Merasimi Düzenlendi

3HZ. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela'da öldürülmesinin 375'nci yıl dönümü nedeniyle Halkalı'da 'Geleneksel Aşura Matem Merasimi' düzenlendi.
375 nci Karbela Aşura Matem Merasimi Düzenlendi  Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapılan anma etkinliğine binlerce kişi katıldı. Kadın ve çocukların kollarına taktıkları zincirler dikkatleri çekti. 

 

Anma etkinliği nedeniyle sabah saatlerinde binlerce kişi Halkalı'da bulunan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'ne toplandı. Etkinliğe katılanlar polis kontrolünün ardından içeriye alındı. Burada tekbir getiren katılımcılar 'Lebbeyk Ya Hüseyin' şeklinde bağırdı. Etkinlikte konuşan Türkiye Caferileri Genel Başkanı Selahattin Özgündüz, Caferi toplumunun bazı kesimler tarafından yanlış tanıtıldığını öne sürerek, "Biz taşa tapanlar değiliz. Biz Allah'tan başka kimseye tapmıyoruz. 'Allah'tan başka ilah yoktur' diyenlerdeniz" dedi.

 

Şiddete karşı olduklarını belirten Selahattin Özgündüz, "Adam öldürmek için mazeret uydurmakta ne var ki. Ama İslam dini kimseye bu hakkı tanımamıştır. Çocuk kafası kesenlerle değil meshepdaş, dindaş olmak, onlarla töredaş ve küredaş olmaktan utanç duyuyorum. Muhtaç olduğumuz en önemli şey birliktir" diye konuştu. Kadın ve çocukların kollarına taktıkları zincirler dikkatleri çekti bir çok il ve içeden gelen fotoğrafçılar Geleneksel Aşura Matem Merasimini kare kare fotoğrafladılar

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali