McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Kasım 2014, Salı 22:15 tarihinde eklendi. 688 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başbakan Davutoğlu HDP'li Yöneticinin Boğazını Kesen Saldırganın Kimliğini Açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li bir yöneticiye yapılan saldırıyla ilgili, "Her şeyden önce bütün şiddet olaylarını açık bir şekilde telin ettiğim gibi, kınadığım gibi bu şiddet olayını da kınıyorum" dedi.
Başbakan Davutoğlu HDP'li Yöneticinin Boğazını Kesen Saldırganın Kimliğini Açıkladı!

Davutoğlu, TBMM'de partisinin gurup toplantısın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan Davutoğlu, HDP İl Başkanlığındaki saldırıyla ilgili olarak, saldırının bildirilmesinin ardından emniyet birimlerinin olay yerinde gerekli incelemelerini yaptığını söyledi.
Saldırıyı hiçbir gerekçenin mazur gösteremeyeceğini ifade eden Davutoğlu, "Her şeyden önce bütün şiddet olaylarını açık bir şekilde telin ettiğim gibi, kınadığım gibi bu şiddet olayını da kınıyorum. Hiçbir gerekçe, herhangi bir siyasetçiye herhangi bir vatandaşa yapılan saldırıyı mazur gösteremez. En güçlü ifadelerle bu saldırıyı kınıyorum" ifadesini kullandı.

 

"SALDIRGAN ÇOK KISA BİR SÜRE İÇİNDE YAKALANMIŞTIR"

Şiddetin olduğu yerde siyaset ve özgürlüklerin de olamayacağının altını çizen Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Ama şu hususu da onurla ifade ediyorum, saldırgan yakalanmıştır, çok kısa bir süre içinde. Suçunu itiraf etmiştir. Bu da emniyet birimlerimizin etkin müdahalesinin açık sonucudur. Tabii yargıya teslim edilecek. Saldırgan, 1986 Ankara doğumlu."
"Tekrar vurguluyorum, HDP'ye dönük bu saldırıyı şiddetle kınıyorum ve kamu düzeni faili meçhul bırakmamak demektir" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Ankara'da da Bingöl'de de tüm Türkiye'nin herhangi bir yerinde de bu tür saldırı söz konusu olduğunda emniyet birimlerimiz en etkili şekilde saldırganın, suçlunun peşine düşüp yakalayacaktır, yargıya teslim edecektir. Bu hususları kamuoyumuzun takdirine sunuyorum."
Bir gazetecinin, saldırganın kimliğini sorması üzerine, Davutoğlu, "Saldırganın kimliği, söylediğim gibi 86 doğumlu, Ankara nüfusuna kayıtlı. Hukuki bir süreç olduğu için ismini zikretmeyeyim. Nedeni araştırılıyor. Önemli olan burada saldırganın hemen yakalanmış olması. Bu tabii kamuoyuna verilen en güçlü mesajdır. Bir kez daha bunu şiddetle kınadığımı ifade ediyorum."

"Hiç kimseyi hedef göstermedik"

Başbakan Davutoğlu, HDP'den saldırıyla ilgili, "hedef gösterildik" şeklinde açıklamalar yapıldığını, bu açıklamalara ilişkin görüşünün sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

"Şimdi bu açıklamanın kabul edilebilir tarafı yok. Hiçbir şekilde kimseyi hedef göstermiyoruz. Ama HDP Kobani olayları esnasında 6-7 Ekim'de yaptıkları açıklamalarla, sadece hükümeti değil, Doğu'da, Güneydoğu Anadolu'da, Türkiye'deki her bir vatandaşımızı hedef göstermiştir. Hükümetimiz hiçbir temel mesnet olmadan IŞİD ile işbirliği yapıyor, Kobani'de Kürtleri katlediyor gibi, hiçbir karşılığı olmayan bir suçlamayla suçlamıştır. Ayrıca da HDP'li olmayan yada örgüte bir şekilde müzahir olmayan bütün vatandaşları da hedef göstermiştir. Bunun da nasıl acılara sebebiyet verdiği ortada. Biz hiçbir zaman, hiç kimseyi hedef göstermedik ama bu tutumlarından sonra demokratik ortamda eleştiri hakkımız hem vardır hem bu eleştiriyi yapmak, kamuoyumuzu bilgilendirme açısından da bir zarurettir. Bugün ve yarın, Türkiye'de kamu düzeni, hepimiz için ihtiyaçtır. Kamu düzeni yok olduğunda, zaafa uğradığında bütün vatandaşlarımızın her yerde bir şekilde risk altında olacağı açık bir şekilde ortaya çıkıyor."
"Bizim tek söylediğimiz şey, Türkiye'de herkesin barışçıl, demokratik, siyaseti benimsemesi, illegal hiçbir faaliyete destek vermemesi, illegal hiçbir yapıya haraç toplamak da dahil, insanları tehdit ve şantaj altında belli eylemlere zorlamak da dahil bu eylemlere pirim vermemesidir" ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün siyasi partiler için geçerli bir kuraldır. HDP de diğerleri de AK Parti için, MHP için, CHP için, herkes için sivil siyaset şiddetten arınmış, görüşlerin medenice tartışıldığı, toplantı ve gösteri yürüyüş hakkının medenice kullanıldığı bir ülke, Türkiye, demokratik bir ülke. 1 Kasım'da bazı gösteriler yapıldı ama şiddet olmadığı zaman demek ki görüşler ifade edilebiliyor. Demek ki binalar yakılmadan, yıkılmadan görüş ifade edilebiliyor. Biz her türlü eleştiriye açığız. Ama diğer partilerin bu eleştirilere açık olması lazım. Açık olmadığımız tek şey yasa dışı faaliyettir, şiddettir, terördür, talandır. Buna açık değiliz. Açık da olmayacağız. Burada hedef gösterme diye bir şey söz konusu değil. Dün yaptığımız açıklamalar gayet berrak, açık ifadeyle yapılmıştır. Bizim için bütün siyasi partiler muhataptır ama her siyasi partinin asli görevi, hele hele çözüm süreci gibi hassas bir süreçten bahsediyorsak asli görevi barışçıl bir dil kullanmasıdır, itham etmemesidir, şiddete davetiye çıkarmamasıdır. Tutumumuz budur. Kimseyi hedef göstermedik, göstermeyiz." 

ZANLI E.A'NIN SORGUSU SÜRÜYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Binası'ndaki bıçaklı saldırı ile ilgili gözaltına alınan E.A.'nın sorgusu sürüyor. 
Alınan bilgiye göre, HDP Ankara İl Binası'nda HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı yaraladığı iddia edilen E.A. gözaltına alındı. Zanlının Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

 

 

 

 

analizmerkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali