McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 11 Kasım 2014, Salı 23:36 tarihinde eklendi. 592 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bağdadi'nin ölümü bir kurgu mu?

İngiliz Daily Mail gazetesi, IŞİD lideri Bağdadi'nin ölümünün bir kurgu olabileceğini iddia etti.
Bağdadi'nin ölümü bir kurgu mu?

Pentagon, iddiayı teyit etmedi. Twitter hesaplarından paylaşılan mesajların ise güvenilir olmadığı ortaya çıktı. Son olarak Iraklı yetkililer Bağdadi'nin ağır yaralandığını, Suriye'ye götürüldüğünü açıkladı. Muamma sürerken yeni ve ilginç bir iddia ortaya atıldı.

ABD'den yapılan son açıklamada iddianın teyit edilmediği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, son açıklamasında "Koalisyon uçakları 7 Kasım'da, IŞİDliderlerinin Musul çevresinde toplanacağı bilgisi üzerine, oradaki 10 silahlı aracı da içeren konvoya hava saldırıları düzenlendi. Bağdadi'nin o konvoyda olup olmadığını teyit edemiyoruz. IŞİD'i hedef almayı sürdürüyoruz, ancak şimdilik bu konuda daha fazla bilgimiz yok." dedi.

HEPSİ BİRER KURGU MU?

Yaşanan muamma sonrası ilginç bir değerlendirme Daily Mail'den geldi. Daily Mail'de yer alanhabere göre IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi herkesi kandırmış olabilir. Bağdadi'nin esas amacı ABD'yi öldüğüne inandırmaktı. siyaset ve drama içerikli ünlü televizyon dizisi Homeland'dan örnek veren İngiliz haber sitesi Bağdadi'ninHomeland tarzı bir ölüm planlamış olabileceğini yazdı.

Buna göre Bağdadi kendi ölümünü tasarladı ve bütün dünyayı öldüğüne inandırdı.Homeland dizisinde El Kaide terör örgütü lideri Haissam Haqqani'nin bir hava saldırısında öldüğü sanılmıştı.

ÖNCE DOĞRULANDI, SONRA...

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin yaralandığını duyururken konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi."Halifenin ölmesiyle hilafetin son bulacağını mı zannediyorsunuz" ifadesini kullanan Adnani, Bağdadi'nin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

İKİNCİ İDDİA: YERİNİ TESPİT ETMEK İÇİN...

Ancak bu tweet'ten sonra örgüt bir açıklama yapmış ve el-Adnani'nin twetter hesabı olmadığını, mesajın, el-Bağdadi'nin yerini saptamak amacıyla, ABD tarafından organize edildiğini ileri sürmüştü.

 

 

 

 

yeniakit

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali