McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 29 Kasım 2014, Cumartesi 15:53 tarihinde eklendi. 965 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Katil Esad 40 günde 527 sivili öldürdü

Suriye'de rejim, son 40 gün içerisinde kendi halkına yönelik 2 bin hava saldırısı düzenleyerek 527 sivilin ölümüne neden oldu.
Katil Esad 40 günde 527 sivili öldürdü

Esad'ın ordusu için "Katliamlarıyla rekorlar kitabına girmeli" yorumu yapıldı

Suriye'de Beşar Esad rejimi, sivil halka yönelik katliamlarına aralıksız devam ediyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre halk ayaklanmasının başladığı Mart 2011'den bu yana yaklaşık 200 bin kişinin ölümüne neden olan Şam rejimi, yeni bir 'rekora' imza attı. Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR) tarafından yayımlanan rapora göre rejime ait jetler, ülke genelinde son 40 gün içerisinde 2 bin hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırılarda 527 sivilin hayatını kaybettiği, 2 bin kişinin de yaralandığı belirtildi. SNHR'nin raporunda "Suriye rejimi kendi hakkına karşı 40 günde 2 bin hava saldırısıyla 527 sivili öldürerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeli" şeklinde iğneleyici bir ifade yer aldı.

275 UÇAKLARI VAR

AFP haber ajansına konuşan SNHR Başkanı Rami Abdurrahman, "Rejime ait jetler sadece geçtiğimiz çarşamba günü IŞİD'in kendi başına başkent ilan ettiği Rakka'da en az 90 sivilin ölümüne neden oldu. Hava saldırıları nedeniyle milyonlarca kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı" dedi. Suriye rejiminin halihazırda 275 savaş uçağının olduğu biliniyor. Suriye ordusu geçen yıl bir kısmı muhalifler tarafından düşürülen 87 uçağını kaybetmişti. Rejim, kendi halkına karşı hava saldırılarına ilk kez Haziran 2012'de Halep'te başvurmuştu. Ancak Esad'a bağlı ordu son zamanlarda özellikle Halep'i geri almak için hava saldırılarına özellikle ağırlık vermeye başladı. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinatörü Valerie Amos, hafta içi yaptığı açıklamada Suriye'de 12 milyon 200 bin kişinin yardıma ihtiyaç duyduğunu söylemişti. Aynı rakam haziran ayında ise 10 milyon 800 bindi. Ülkedeki iç savaş nedeniyle 3 milyon 200 bin Suriyeli de yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. Ülke içinde evlerini terk edenlerin sayısı da 7 milyon 600 bin olarak açıklandı.

Esad'ın hackerları dünyaya saldırdı

Beşar Esad rejimini destekleyen ve kendilerine Suriye Elektronik Ordusu ismini veren hackerlar, birçok ünlü siteye altyapı hizmeti sunan Gigya'ya saldırdı. Saldırının ardından The Independent, The Chicago Tribune, CNBC, Forbes, The Telegraph, Al Jazeera Türk gibi sitelerin ana sayfasına bir süreliğine "Suriye Elektronik Ordusu tarafından hack'lendiniz" yazıldı. Aynı saldırı neticesinde Microsoft ve Ferrari gibi markalar ile UNICEF de etkilendi.
Takvim

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali