McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Kasım 2014, Pazar 17:45 tarihinde eklendi. 873 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Partili vekilden tuhaf rakı açıklaması

AK Parti'nin tek Alevi milletvekili İbrahim Yiğit, bir gazeteye verdiği röportajında rakı ile ilgili tuhaf ifadeler kullandı.
AK Partili vekilden tuhaf rakı açıklaması Alevi açılımının yeniden gündeme geldiği şu günlerde AK Parti'deki tek Alevi milletvekili olarak öne çıkan İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğitaçıklamalarda bulundu.

Bir gazeteye konuşan Erzincan doğumlu Yiğit, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, zorunlu din dersine kadar birçok konuda görüş belirtti. İbrahim Yiğit ayrıca AK Parti'deki adının da "dede" olduğunu ifade etti.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

Pek çok kişi AK Parti’de bir Alevi milletvekili olduğunu bilmiyor. Saklanıyor muydunuz yoksa?

Siz iyi takip etmemişsiniz. 2007’de Sayın Erdoğan partiye davet ettiğinde kimliğimi ortaya koydum. Önceki çalıştaylarda sürekli televizyona çıkıp Aleviliği anlatırdım.

'ALEVİ DEDESİYİM'

Pratikte Alevilikle ilişkiniz nasıl?

Ben de Alevi dedesiyim. Cemevlerine sık sık gidiyorum. AK Partililerin hepsi bana “Dede” diye hitap eder. (Gülüyor)

'RAKIYI BİLSENİZ BENDEN ÇOK İÇERSİNİZ'

AK Partililer Alevi olduğunuz için size takılıyor mu?

Hayır, hep saygı gördüm. Yaşam biçimim değişik. Bunu da her yerde söylüyorum. AK Partili arkadaşlarım uçakta hostese soruyorlar. “Dede ne yiyor?”, “Balık”, “Dedenin yediğini yeriz, içtiğini içmeyiz” diyorlar. Ben de onlara takılıyorum “Tadını bilseniz siz benden çok içersiniz!” diyorum. (Gülüyor)

'ZORUNLU DİN DERSİ KALKMALI!'

Zorunlu din dersinin kaldırılması için Anayasa’nın değiştirilmesi gerekiyor. Seçmeli ders olarak Aleviliğin de okutulması gündeme gelecek. Bence din kültürü ahlak bilgisi dersi olmalı ama zorunlu din dersi kalkmalı.

'KÖPRÜYE YAVUZ SELİM İSMİ YANLIŞ'

Tarihi olarak Alevilerin hassas olduğu bir konu. İlk çıktığında Cumhurbaşkanı’na “Yanlış yaptınız” dedim. Bence değişmeli.

'CEMAAT YOK Kİ İMAM KALSIN'

Alevi köylerine bu hükümet döneminde tek bir cami yapılmadı. “İmamlar geri gönderilsin” diyorlar. Çoğu gitti zaten. Cemaat yok ki kalsınlar!

 

 

 

 

yeniakit

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali