McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Aralık 2014, Çarşamba 23:28 tarihinde eklendi. 678 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alev Alatlı: Ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir

Alev Alatlı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, töreninde açıklamalarda bulundu.
Alev Alatlı: Ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerine verileceği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törene katıldı.

Törene yazar Alev Alatlı'nın yaptığı konuşma damga vurdu.

"ERGENLERİ SOKAĞA DÖKEN YAZARIN YAPTIĞI HELAL DEĞİLDİR"

Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Alev Alatlı Gezi olayları ve benzer sokak eylemlerinde gençleri sokağa dökmek için provokatif tavır takınan yazarları eleştirerek "Bir kalem darbesi ile atar ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir" dedi.

"ORWELL SİZİ AYAKTA ALKIŞLARDI"

Alatlı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. " Dünya 5'ten büyüktür. Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki  bugün 1.5 milyon Suriyeli'ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak. Dünya 5'ten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız. Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır. Yükselen trendlerle beraber yükselmekten imtina eden ve çoğu kez onlara rağmen yükselen bağımsız yazar arkadaşlarım, sanatın, edebiyatın muhasebeleştirelemeyeceği bir düzeni özleyen edebiyatçılar ve tabi başta bu ödülü bana layık gören zat-ı aliniz ve ekibinize teşekkür ediyor ve bu çatı altına olmaktan çok multu olduğumu söylemek isterim" Bu sözlerin ardından Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.
Yeniakit

 

 

 

 

 

dünyavegerçekler

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali