McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Aralık 2014, Cuma 12:18 tarihinde eklendi. 2081 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu Hafta Hamza Yasa Çok Konuşulacak

Edirne Olay gazetesi sahibi ve aynı zamanda köşe yazarı Hamza Yasa bu hafta yazdığı köşe yazısı ile çok konuşulacak iddialarda bulundu Hamza yasa geçtiğimiz haftalarda bir yazı dizisi başlatmış ve kendi köşesinde İl genel meclis üyeleri bunları biliyormu diye sorduğu soruların cevabını yine bu hafta kendi köşesinde cevapladı işte o sorlar ve cevapları CHP Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN BİLGİSİ DÂHİLİNDE ÖZEL İDAREDE GEÇMİŞE DÖNÜK EVRAK HAZIRLANDIMI?-DEPREME DAYANIKLILIK TESTİNDE HEMEN YIKILMASI GEREKİR RAPORU ÇIKAN BİNA HANGİ KURUMA AİT VE YIKILMASI GEREKEN BİNAYA NASIL BÜYÜK TADİLAT YAPILIYOR?- MİLİEĞİTİME BAĞLI OKULLARDA DEPREME DAYANIKLILIK TESTİNİ HANGİ ÜNİVERSİTE YAPTI? İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ BU SORULARIN CEVABINI BİLİYORMU? -CHP Lİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN BİLGİSİ DÂHİLİNDE ÖZEL İDAREDE GEÇMİŞE DÖNÜK EVRAK HAZIRLANDIMI? -DEPREME DAYANIKLILIK TESTİNDE HEMEN YIKILMASI GEREKİR RAPORU ÇIKAN BİNA HANGİ KURUMA AİT VE YIKILMASI GEREKEN BİNAYA NASIL BÜYÜK TADİLAT YAPILIYOR? - MİLİEĞİTİME BAĞLI OKULLARDA DEPREME DAYANIKLILIK TESTİNİ HANGİ ÜNİVERSİTE YAPTI? -HANGİ BÜROKRATLAR DOKTORALARINI. . . . . ÜNİVERSİTESİNDE YAPIYORLAR? -UZAGAÇ YOLUNA DÖKÜLEN ASFALT KEPCEYLEMİ KAZINDI? -SADECE CUMA GÜNLERİ İSTANBUL’A GİDİP PAZARTESİ GÜNÜ EDİRNE YE DÖNEN İKİNCİ ARABAYI ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİNİN LOJMANINDA BULDUK!!!
Bu Hafta Hamza Yasa Çok Konuşulacak

 

 

 

Edirne de neler oluyor’ diye bizi soru yağmuruna tuttu, gel gör ki İl Genel Meclis Üyelerinden, Milletvekillerinden, Siyasi Parti il ve Merkez İlçe Başkanlarından STK lardan tık... Ses yok!

Yok yok Vali beyi unutmadım… Onu bilakis yazmadım çünkü onunla benim yazılarım arasında set oluşturan biri ya da birileri var diye düşünüyorum. Sayın vali benim yazdıklarımı ona sordukları zaman öğrenmiş olacak ki sanırım o zaman iş işten geçmiş olacak… Aksi halde ne oluyor diye merak etmez mi hiç? Neyse biz gelelim “bu günlerde birbirilerine ATATÜRK resmi hediye eden” İl genel Meclis Üyelerimizin çokta ilgilenmediği (!) sorularımızın cevaplarına…

Hepinizin bildiği üzere daha önce gazetemizde çıkan “Kendi İşyeriniz Olsa O Makam Aracını Aynı Şartlarda Kiralar Mıydınız?” başlıklı yazımızdaki piyasada görünmeyen ikinci aracıda bulduk. 06 AK 4357 Plakalı Reno FULANCE marka Araç Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk’ün özel aracı olarak kiralandığı günden buyana lojmanının bahçesinde duruyormuş. Sadece Cuma günleri İstanbul’a gidip Pazartesi sabahı erkenden yine aynı yere bırakılan aracı özel idarede pek gören olmamış...

Değerli Edirneliler; İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ BU SORULARIN CEVABINI BİLİYORMU? Diye sorduğum soruların hepsi direk onların ilgi sahasında olduğu içindir. Yoksa benim hiçbir makam ve mevki sahibi ile asla bir alıp veremediğim yoktur. Ben sadece kamu adına hizmet veren kurum ve kuruluşların, tüyü bitmemiş yetim haklarının peşindeyim. Bu mevki ve makamları halkı aptal yerine koyarak kişisel menfaatleri doğrultusunda yönetenlerle onları bilerek ya da bilmeyerek (!) görmezden gelenlerin fıtratım gereği peşlerindeyim… Allahın Resulü Muhammet Mustafa (SAV) Efendimizin şefaati ile korunduğuna inandığım Edirne’mde son üç yıldır değiştirilen bütün İl Müdürlüklerinin neredeyse tamamına (ne hikmetse tamamı İstanbul ME İl ve İlçe Müdürlüklerinde yöneticilik yapmış!) Öğretmenler atandı! Eeee hal böyle olunca teknik meselelerde ilimizde yaşanan sıkıntılar büyüdükçe büyüdü… Dün İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE sorduğum soruların tamamı bu teknik konulardan sadece küçük (!) birinin cevabıyla ilgiliydi. Madem onlar cevaplamadı ben cevaplıyorum!

Değerli İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ;

 Geçtiğimiz yıl sizin meclisinizin aldığı bir kararla “Edirne Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarımızı Güçlendiriyoruz Projesi” adı altında Edirne’deki bütün okulların ‘deprem performansının belirlenmesi’ için Edirne Özel İdare Genel Sekreterliği Trakya Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden teklif almış… Trakya Üniversitesi en düşük teklifi vermiş ama ne olduysa olmuş Teknik Kadro olarak söz konusu işlemle ilgili yeterli donanımı olmayan ve bu gün; Edirne Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk ile Edirne Milli Eğitim Hüseyin Özcan’ın Doktoralarını yaptıkları ve Muhammet Öztürk’ün oğlu Oğuzhan Öztürk’ün İnşaat Mühendisliği okuduğu AYDIN Üniversitesi en düşük teklifi veren (!) Trakya Üniversitesi devre dışı bırakılarak (!?) yaklaşık 650 bin TL fiyat vererek işi almış… Bunlar sizin haberiniz olmadan nasıl oluyor?

Aynı proje kapsamına İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri Binası ile İl Hizmet Binasının’da depreme ölçüm işi ilave edilmiş… Şimdi burası çok önemli: Edirne İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri Binası yapılan tetkiklerde C-7 derecesinde hasarlı çıkmış… Yönetmenlik C 18 derecesinin altındaki binaların yıkımını emrediyor… Yani bizim İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri Binası yıkılacak binaların başında geliyor… Buraya kadar her şey tamam ama şimdi sıkı durun… Yapılan tetkiklerde yıkılması gerekir raporu çıkan Edirne İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri Binasına şu an Mantolama dahil büyük onarım yapılıyor!!! Milletin parasını en ufak sarsıntıda yıkılacak bir binaya nasıl oluyor da hovardaca harcatıyorsunuz!? Benim size sorduğum sorunun ardından alel acele söz konusu bina için güçlendirme projesi çalışması başlatıldığını duyan var mı?

Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde son zamanlarda yaşananlar sadece bunlar değil tabii ki… Genel Sekreter Öztürk mesleği olan Öğretmenliğin çok dışında olan Teknik konulardaki bilgi açığını kapatmak için 17 Haziran 2013 te mezun olan ve 10 Temmuz 2013 te daha diplomasını almadan alel acele Edirne İl Özel İdaresinde Mühendis olarak işe aldığı Kayınçosu Abdullah Koçak’a yaptığı kıyağın bedelini Uzgaç Köylüler ödüyor!

Paralel işlere kafası çalıştığı kadar köy yolları alt yapı işlerine kendini henüz veremeyen tecrübesiz Kayınço’nun yaptığı yanlış hesaplar sonucu Uzgaç köy yoluna dökülen sıcak asfalt hesap hatası yüzünden 15 gün sonra patlamaya başlayınca yola kepçe vurarak olayı kamufle ederken 60 kamyon asfalt ziyan edildi. Bunları nasıl görmüyorsunuz?

Edirne İl Özel İdaresinde Plan Proje Müdürü olarak çalışan Erdal Diz, ben bu soruları size sorunca Edirne İl Özel İdare Hizmet Binasının’daki odasında kanuni yasakları hiçe sayıp sıkıntıdan sigara içmeye başladı ama siz İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğünden tayinle geldiği günden buyana üç günde bir işe gelmeyen ve de dişe dokunur hiçbir işe elini sürmeyen H.D. U kadar rahatsınız… Yoksa sizinde H.D.U gibi işe gelmediğiniz için adınıza tutulan tutanakları yırtıp atacak Abdullah Koçak’ınızım mı var?

Şimdi sırada -CHP Li İl Genel Meclisi Üyelerinin Bilgisi Dâhilinde Özel İdarede GEÇMİŞ’E Dönük Evrak Hazırlandı mı?- Sorusunun cevabının yanı sıra ne sorular var… Mesela hangi bürokratların ve siyasilerin yakınları Özel İdarede hangi işe nasıl girdi? Sorusunun cevabını kaç İl Genel Meclisi Üyesi biliyordur sizce? Ya da, Eski Adliye Binasının büyük tadilatı, kaç müteahhit’e hangi zaman aralıklarında kaç ihale ile verildi ve ödemeler nasıl ve nereden yapıldı? Gibi…

Haaaaa unutmadan “Turp’un büyüğü hala heybede!!!”  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali