McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Aralık 2014, Salı 22:00 tarihinde eklendi. 601 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye İş Kadınları Derneği'nden Hülya Avşar'a destek

Türkiye İş Kadınları Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaret ettiği sanatçı Hülya Avşar'a sahip çıktı.
Türkiye İş Kadınları Derneği'nden Hülya Avşar'a destek

Türkiye İş Kadınları Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dernek üyesi Hülya Avşar hakkındaki ifadeleri nedeni ile bir açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NUN BÜYÜK AYIBI

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut’un konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklama, şu şekilde:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Türkiye İşkadınları Derneği kurucu üyesi Sayın Hülya Avşar’a dönük ağır hakaret içeren sözlerini kabul edilemez bulduğumuzu ve kınadığımızı ifade etmek isteriz. Öncelikle belirtmek gerekir ki, Sayın Hülya Avşar’ın Türkiye’nin en başarılı sinema sanatçıları arasında yer aldığını ve Türk sinema sanatına kendi payına önemli katkılar sunduğunu bu ülkede yaşayan her sinemasever takdir etmektedir. İşkadını kimliğiyle genç girişimci kadınlara, anne kimliğiyle birçok anneye rol model olduğunu onu 30 yıldır tanıyan Türkiye halkı yakından bilmektedir; Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyorsa, bunu kendilerinin ayıbı sayarız.

AKIL TUTULMASI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Ancak tüm bunlardan daha önemlisi, sanatçı aynı zamanda yaşadığı ülkenin bir ferdidir, yurttaşıdır. Siyasi veya toplumsal olaylara yaklaşımını tüm yurttaşlar gibi açıklama ve bunları kendi perspektifinden değerlendirme hakkı vardır. Bu hakkı bir tür ’mahalle baskısıyla’ gasp etmek kimsenin haddi değildir. Sayın Avşar’ın mültecilere yardım amaçlı yürüttüğümüz ’TİKAD Suruç Kampanyası’nın da Komisyon Başkanı olduğunu belirtmekte yarar görüyoruz. Kendisi bu kıymetli görevi hiç bir çıkar beklemeksizin üstlenmiş, son derece zor şartları göze alarak Suruç mülteci kampını bizzat ziyaret etmiştir. Yürüttüğü bu büyük proje sebebiyle, kendilerine bilgi vermek üzere 04.12.2014 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul edilen TİKAD heyetinin içinde yer almıştır. Türkiye’yi yönetmeye aday olduğunu iddia eden bir Parti liderinin böyle özverili ve büyük bir Kampanya’nın değerini görüp sahip çıkması gerekirken, yakışıksız bir üslupla Sayın Hülya Avşar’a saldırmasını, en hafif deyimiyle, bir akıl tutulması olarak nitelendiriyoruz.

KILIÇDAORĞLU'NU ŞİDDETLE KINIYORUZ

Kaldı ki, bir sanatçının kendi yaşadığı ülkenin Cumhurbaşkanını ziyaret etmesi veya onunla ilgili görüşlerini paylaşması kadar doğal ne olabilir. Yandaş, yalaka gibi saldırılarla sanatçıları adeta toplumsal meseleler hakkında söz söylemekten, fikir beyan etmekten çekinir hale getirmek demokratik olduğunu iddia eden bir partinin genel başkanının vizyonu hakkında sanırım, hepimize ciddi bir fikir veriyordur. Bir sanatçıya, bir kadına, bir anneye söylenmesini hiçbir kadın kuruluşunun kabul edemeyeceği bu çirkin sözlerinden dolayı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu şiddetle kınadığımızı ifade etmek isteriz"

ENSONHABER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali