McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Aralık 2014, Salı 22:02 tarihinde eklendi. 701 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taliban Pakistan'da 500 öğrenciyi rehin aldı İZLE

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı militanlar okula girerek 500 öğrenciyi ve öğretmenleri rehin aldı. Saldırıda 104 öğrenci ve öğretmenin öldüğü, 80'den fazla yaralı bulunduğu açıklandı.
Taliban Pakistan'da 500 öğrenciyi rehin aldı İZLE

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Paktunkhva eyaletinin başkenti Peşaver'de 6 Taliban üyesinin askeri okula girdiği, aralarında öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu 500 kişiyi rehin aldığı bildirildi.

104 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında okul içinde çıkan çatışmanın aralıklı olarak devam ettiği ifade edilirken, 104 öğrenci ve öğretmenin öldüğü, 80'den fazla yaralı bulunduğu açıklandı.





TALİBAN'DAN AÇIKLAMA


Pakistan ordusunun finanse ettiği okula yapılan saldırıyı Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) örgütünün üstlendiği ifade edildi. Saldırıyı üstlenen Taliban "Ordu ailelerimizi hedef aldı biz de acımızı anlasınlar istedik" şeklinde bir açıklama yaptı.



ORDUDAN KURTARMA OPERASYONU


Okulun etrafını saran polis, bölgeyi kordon altına aldı. Pakistan Ordu Sözcülüğü, güvenlik güçlerinin başlattığı kurtarma operasyonuyla öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını açıkladı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali