McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Aralık 2014, Perşembe 21:01 tarihinde eklendi. 776 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ümit Özat: Tek çare Recep Tayyip Erdoğan

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, "Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde, başbakanlığı döneminde bu Türk futbolu düzelmezse, bir daha düzelmez" dedi.
Ümit Özat: Tek çare Recep Tayyip Erdoğan

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında takımı hakkında bilgiler verdi. Gündemdeki gelişmeleri de değerlendiren Özat, ilk deplasman galibiyetini aldıkları Alanyaspor maçının kendileri için büyük moral olduğunu kaydetti.

"TÜRK FUTBOLU AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE DÜZELMEZSE BİR DAHA ASLA DÜZELMEZ"

Türk futbolunun Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptıklarıyla düzelmezse bir daha asla düzelemeyeceğini de savunan Özat, "Hakemliğin profesyonelleşmesi lazım.

Eğer siz Türk hakemliğini profesyonelleştirmezseniz, bu kadar maddi gücün içerisinde bunlara bir yapı ayırmazsanız, bunları sadece futbolu düşünür hale getirmezseniz, 3.5 milyon Euro alan bir oyuncunun maçını 3 bin liraya yönettirirseniz, o zaman Türk futbolu gelişmez. Bu kadar seminerler toplantılar yapılıyor yine kararı iş adamları veriyor. Bu kadar boşuna mı oynadı bu adamlar futbolu. Çok net söylüyorum bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde, başbakanlığı döneminde bu Türk futbolu düzelmezse bir daha bu Türk futbolu düzelmez. Çünkü böyle güçlü bir iktidar bir daha gelmez. Bu dönemde Türk futbolu temizlenmezse düzelmezse bir daha hiç düzelmez" ifadelerini kullandı.

''İHTİYACIMIZ OLAN BİR GALİBİYETTİ''

Özat, “Giresunspor maçından sonra Alanyaspor maçı bizim için güzel bir galibiyet oldu. Bu galibiyette emeği geçen bütün arkadaşlarımı ve ekibimi kutluyorum. Bizim için doğru zamanda doğru bir galibiyet oldu. İhtiyacımız olan bir galibiyetti. Oyuncularıma hep şunu söylüyorum. Evet ilk deplasman galibiyetimizi aldık ama artık bir seri yapmamız gerekiyor. Onlar da farkındalar. Yani artık iki maç üç maç ya da kalan maçlar kadar bir seri yapmamız lazım ki yukarıda tutunabilelim. Orada kalıcı olalım" dedi.

"FATİH AKYEL’İN AYRILMASI NORMAL BİR ŞEY"

Elazığspor’da yardımcılığını yapan Fatih Akyel ve iki futbolcunun takımla ilişkilerinin kesilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özat, "Hafta içinde hem ekipten hem oyunculardan aramızdan ayrılanlar oldu. Her zaman şunu söylüyorum. Oyuncularımla, ekibimle paylaştıklarımı sizinle paylaşmaktan çekinmem. Dolayısıyla bunlar futbolda normal şeyler. Günün birinde belki bizler de burada olmayacağız. Böyle bir karar aldık. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

"DEVRE ARASI TRANSFERLERİ FAYDALI OLMUYOR"

Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk’ün devre arası transfer yapabilecekleri yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ümit Özat şöyle konuştu:

"Ben devre arası transferlerinin çok büyük fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bunun dünyada bir sürü örneği vardır. Ama bizim de bunu yapmaktan başka alternatifimiz yok. Bunu yaparken de içerideki futbolcularımızı incitmeden, onlara olan sorunluluklarımızı yerine getirecek şekilde davranmamız gerekiyor. Şunu düşünen bir teknik direktör değilim. Aman oyuncu alınsın da ne kadar borçlanılırsa borçlansın demek bana yakışmaz. Yoksa bu kulüp derneğe üye. İstediği oyuncuyu alırlar, istedikleri kadar borçlanma yapabilirler. Ben istemiyorum. Ben bir taraftan da yetiştirmek istiyorum. Benim alacağım oyuncu kendi oyuncularımın önünü tıkayacaksa, nokta atışı olmayacaksa, almanın da bir anlamı yok. Ama başkanın gayretini, coşkusunu biliyorum; kimleri istediğini biliyorum, kimsenin de hayır diyemeyeceği oyuncular. Şu 3 maç geçsin de devre arasına bakalım. Ara transfer döneminde yapacağımız takviyeler önemli. Alternatif oyuncular aramıza katılsın onların gelişimiyle devre arası yapacağımız çalışmalarla çok daha iyi yerde olacağımızı düşünüyoruz."

 

 

 

 

yeniakit

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali