McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Aralık 2014, Perşembe 21:19 tarihinde eklendi. 466 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dumanlı’dan 22 sayfalık güldüren ifade

Dumanlı’dan 22 sayfalık güldüren ifade
Dumanlı’dan 22 sayfalık güldüren ifade

Savcılıkta 22 sayfa ifade veren Ekrem Dumanlı, her ay Pensilvanya’ya giderek talimat aldığı bilindiği, gazete, dergi ve televizyonların yayınlarının tamamen Gülen’in denetiminden geçtiği belgeleriyle ortada olduğu halde bu ilişkiyi inkar etti. Tahşiyeciler grubunu ilk kez duyduğunu iddia eden Dumanlı, Gülen’in sohbetlerinden haberdar olmadığını söyledi.

Medya ve polise yapılan operasyonda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı savcılığa 22 sayfa ifade verdi. İfade İstanbul Emniyeti'nde Savcı Fuzuli Aydoğdu tarafından alındı.

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'i tanıdığını belirten Dumanlı, Gülen'in 2009 yılı içinde Tahşiyecilerden bahsettiği konuşmasını hatırlamadığını ifade etti. Dumanlı, Zaman Gazetesi'ndeki görevi süresince Gülen'den herhangi bir talimat almadığını söyledi.

Dumanlı'ya Tahşiye ve Rahle'nin kelime anlamı da soruldu. Dumanlı, 'Tahşiye kelimesinin anlamını bilmiyorum. Tahşiye'yi ilk defa duydum" dedi. Tahşiye ve Rahle yayınevlerinin olduğunu da bilmediğini vurguladı. Gülen'in Tahşiyecilerle ilgili konuşmasını hatırlamadığını belirten Dumanlı, "Gülen'in sohbetinde geçtiği söylenen 'karanlık karar kurulları'ndan ne kastettiğini bilemem" dedi.

Televizyon seyretmediğini belirten Dumanlı haberleri internet üzerinden takip ettiğini ifade etti.

Gülen'in Zaman Gazetesi ile ilgili yönetici olarak bir vasfı olmadığına dikkat çeken Dumanlı, "Sadece Gülen'in haftada bir cuma günleri olmak üzere yazılarının yayımlandığı kürsü başlıklı köşesi vardır" diye konuştu.

Fethullah Gülen'in Zaman gazetesinin yayın politikasına müdahalesinin söz konusu olmadığını söyleyen Dumanlı, "Onun talimatları ile şekillenmez" dedi.
Sabah

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali