McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 19 Aralık 2014, Cuma 21:43 tarihinde eklendi. 794 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dumanlı serbest, Karaca tutuklandı!

Mahkeme, "14 Aralık" soruşturmasında haklarında tutuklama talebi bulunan 12 şüpheli hakkındaki kararını açıkladı. Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken, Hidayet Karaca ve Tufan Ergüder'in de aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı. Karaca'nın tutuklanma gerekçesi 'terör örgütü yöneticiliği.'
Dumanlı serbest, Karaca tutuklandı! 14 Aralık soruşturmasında 4 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

Soruşturma kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlıve Samanyolu Yayın Grubu BaşkanıHidayet Karaca'nın da aralarında olduğu 12 kişi savcılık sorgusunun ardından dün "tutuklama" talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Gece saatlerinde, ifadelerin tamamlandığı, kararın ise 14.00'te açıklanacağıduyuruldu. 

Beklenen açıklama kısa bir süre önce yapıldı ve Ekrem Dumanlı'nın da aralarında olduğu 8 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Mahkeme; Hidayet Karaca, eski terörle mücadele şube müdürü Tufan Ergüder, asayiş şube müdürü Ertan Erçıktı ve emniyet amiri Mustafa Kılıçaslan hakkında ise tutuklama kararı verdi.

'ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ' SUÇLAMASI

Mahkemede ifade vermeyi reddeden Karaca'nın, "terör örgütü yöneticiliği"; Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan'nın ise "terör örgütü üyeliği" ile suçlandığı belirtildi.

GÖNÜLTAŞ DA SERBEST

Öte yandan operasyondan kısa bir süre önce yurtdışına çıktıktan sonra bugün savcıya ifade veren Nuh Gönültaş da savcılıktaki işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Gönültaş, çıkışta adliye önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçmadığını, hakkında bir gözaltı veya yakalama kararı bulunmadığını, yurtdışı yasağının olmadığını söyledi.

İş adamı arkadaşının daveti üzerine Moskova'ya gittiğini ifade eden Gönültaş,"Biz dün gelelim dedik ama savcı bey bugün için randevu verdi. Aslında acelesi olan bir iş de değildi. Bu dava dosyası çok boş bir dosya. Arkadaşlara burada zulm edilmektedir. Boş bir dosyayla zulm edilmektedir hukuksuz bir şekilde. Kurgu bir davadır bu. Bunun kurgu olduğu çok net... Ama yine de hakimlerin, savcıların kendi vicdanlarıyla her türlü baskıya rağmen karar verebileceğini düşünüyoruz."

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu, Mustafa Altunbulak, Halit Akbulut, Ayhan Akça, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya serbest bırakılmıştı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali