McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 07 Ocak 2015, Çarşamba 20:46 tarihinde eklendi. 721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin: “İpsala’nın şansı Uzunköprü’den fazla”

Geçtiğimiz Cumartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin: “İpsala’nın şansı Uzunköprü’den fazla”

Geçtiğimiz Cumartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Keşan programı kapsamında bölgeye gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, doğalgaz konusunda açıklamalarda bulunurken, kamu kurumlarında ilk 3 kat için asansör kullanımına sınırlama getirilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
DOĞALGAZ İÇİN KEŞAN’A 7 KEZ GELDİM
Doğalgaz abone bedeli yatırmayan 3 bin 158 kişinin abone bedeli olan 1 milyon 57 bin TL 930 kuruş açığın Keşan Belediye Bütçesi’nden karşılanması veya borçlanılması oybirliği karara bağlandığını belirten Vali Şahin,“Doğalgaz belediye kalan payı yatırdığı gibi Keşan’a gelecek. Perşembe günü Ankara’da ziyaretlerde bulunacağım. EPDK Başkanı ile görüşmelerde bulunacağım. 1,5 ay kadar önce Edirne’de bir toplantı yapmıştık. İnşallah bir adım yapılacak. Doğalgaz için Keşan’a 7 kez geldim. Başka hiçbir ilçeye 7 defa gitmedim. Bundan sonraki süreçte ise firmalara devletin verdiği meblağda bir değişiklik yapılacak. Bugünlerde yapılması lazım. Bir artış olacak ve o zaman firmalar kendileri yatırım yapmak isteyecek. Doğalgazı olmuş gibi kabul ediyorum. Önemli olan kısa zamanda büyük yol almak. Edirne’de doğalgaz kullananların oranı %44’e ulaştı. Keşan’da başlangıçta doğalgaz kullananların oranı %15 olursa rantabl olur. Bakıyoruz Uzunköprü’de bağlantı bedelini yatıranların sayısı 700’ü geçmiş durumda, İpsala istenilen oranı yakaladı. Vana olduğu için doğalgaz gelecek. İpsala’nın şansı Uzunköprü’den fazla.” dedi.
ÖZEL ALANLARA GİRMİYORUZ
Basın mensuplarının sorusunu üzerine Edirne genelinde hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluş binalarındaki asansörlerin ilk 3 katlarının kullanıma kapatılmasıyla ilgili bilgi veren Dursun Ali Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Özel alanları girmiyoruz. Evlere, apartmanlara karışmamız gibi bir durum yok. Bir ekip kurarak kamu binalarında 1,2 ve 3. duraklarını iptal edeceğiz. Durak iptal edilince bu iş tamamlanmış olacak. Hastaneler, huzurevleri, ayakta tedavi yapılan alanlar, askeri binalar istisna olacak. Bunların dışındaki alanlarda çok rahat uygulanacak bir olay. Güzel projeler bundan sonra. Bu yaptırımda da engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız.”

Abdullah yılmaz haberi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali