McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 08 Ocak 2015, Perşembe 19:48 tarihinde eklendi. 1095 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Peygamber Efendimizi terörist olarak çizen karikatürist de öldü

Paris'teki düzenlenen saldırıda ölen 12 kişi arasında yer alan Jean Cabut Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i 2005 yılında terörist olarak çizmişti.
Peygamber Efendimizi terörist olarak çizen karikatürist de öldü

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 12 kişi yaşamını yitirdi. Ölenler arasında Fransa'nın en ünlükarikatüristlerinden Jean Cabut da var. Jean Cabut'nun tepki çeken Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed karikatürlerinde çizimlerinin olduğu biliniyordu.

HZ. MUHAMMED (SAV) KARİKATÜRÜ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Charlie Hebdo 2012'de Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamış, O dönemde bu karikatür infial yaratmış, alarma geçen Fransa 20 ülkedeki elçilik ve okullarını derginin yayımlandığı cuma günü geçici olarak kapatma kararı almıştı. Saldırıda ölenler arasında yer alan ünlü karikatürist Jean Cabut'nun da Hz. Muhammed karikatürlerinde çizimlerinin olduğu biliniyordu.

JEAN CABUT KİMDİR?

Karikatürist Cabut ilk çizimlerini 1954 yılında yapmaya başladı. 1960 yılında ordudan ayrıldıktan sonra Hara-Kiri dergisinin kurucularından biri oldu. 1970 ve 1980'ler çocuk tv programları yaptı. Bu dönemde oldukça ünlendi. Son olarak saldırının hedefi olan Charlie Hebdo dergisinde çalışmaya devam ediyordu. Danimarka'da Jyllands Posten adlı bir gazetede 30 Eylül 2005 günü yayınlanan Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlamıştı. Karikatürlerden bir tanesinde peygamberi bir terörist olarak gösteriliyordu. Karikatür İslam dünyasından tepki çekmişti. Avrupa'da bazı ülkeler de Danimarka gazetesine destek olmak için karikatüre sayfalarında yer vermişti. Cabut da bu karikatürlere sahip çıkmıştı.

 

 

 

 

dünyavegerçekleri

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali