McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Ocak 2015, Cuma 20:08 tarihinde eklendi. 714 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saldırıyı çözecek 5 hayati soru

Fransa'daki katliam dünyatı alt üst etti. Polis Cezayir asıllı iki kardeşin peşine düştü. Soruşturma sürerken sorular da peşi sıra geldi. Facebook Twitter Linkedin Google
Saldırıyı çözecek 5 hayati soru

Dışarıdan çizen 3 yaşlı karikatürist olay günü neden dergiye çağrıldı? Kapıyı teröristlere açan Corinne Rey, katliamdan nasıl kurtuldu? Bir süredir takip edilen zanlılar saldırıyı nasıl gerçekleştirdi? Dergi binasının önünde bulunan güvenlik birimi neden çekildi?

Dünya önceki gün Fransa'nın başkenti Paris'ten gelen haberle sarsıldı. Hz. Muhammed ve İslam'la ilgili tepki çeken karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo adlı dergiye baskın yapıldı. Saldırganlar tam 10 dakika boyunca dergiyi taradı. 12 çizer hayatını kaybetti. Saldırganların Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Şerif (32) ve Sair Kuaçi (34) adlı kardeşler olduğu açıklandı. Güvenlik birimleri iki kardeşi ararken akıllarda soru işareti bırakan olaylar zinciri yaşandı. İşte o sorular: 

1) Saldırıda ölen çizerler Georges Wolinski (80), Bernard Verlhac (58) ve Jean Cabut (75) hiçbir zaman dergiye gitmiyordu. Ancak derginin üst düzey yetkililerinden biri 5 Ocak Pazartesi günü bu 3 ismi telefonla aradı. Çarşamba günkü toplantıya mutlaka katılmalarını söyledi. Söz konusu 3 çizer saldırı günü evlerinden alınarak dergiye getirildi ve olayda hayatını kaybetti. Bu isimleri kim çağırdı? 

2) Katliamdan kurtulan isimlerden biri kadın karikatürist Corinne Rey'di! Rey "Kızıma bakmak için kreşe gittim. Dergiye döndüğümde ise kapının önünde maskeli ve silahlı 2 kişi vardı. Beni tehdit edince derginin kapısının giriş kodunu tuşladım. Masanın altına girip kurtuldum!" dedi. İşte tam da bu noktada akıllara şu soru geldi: 12 kişinin hayatını kaybettiği odada bulunan Rey'in kurtulması nasıl bu kadar basit bir şekilde oldu? 

3) Rey katliamı yapan saldırganlar için "Çok iyi Fransızca konuşuyorlardı. El Kaide diyorlardı" dedi. Ancak ABD'li haber ajansı Associated Press (AP) bir El Kaide sözcüsünün saldırıyı üstlenmediğini duyurdu. Peki ilk andan itibaren El Kaide ismi neden kullanıldı! 

4) İki kardeş güvenlik ekiplerinin yakın takibindeydi. Polis tarafından gözetim altında olan iki kardeş, nasıl oldu da elini kolunu sallaya sallaya Paris'in ortasında böyle bir saldırıyı gerçekleştirebildi?

5) Olayla ilgili bir soru da derginin üst katındaki televizyonun yöneticisi Luc Hermann'dan geldi. Hermann, "Charlie Hebdo'nun ön kapısının önünde uzun bir süre bir arabada iki polis beklemişti. Ancak son haftalarda polis yoktu. Polisin neden orada bulunmadıkları büyük bir soru" dedi.

 

(Takvim)

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali