McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Ocak 2015, Pazar 13:42 tarihinde eklendi. 907 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Roman partisi kurulması yönünde baskı var . Kim bunlar?

Roman Konfederasyonu ve Federasyon başkanının yaptığı açıklamada üzerimizde baskı var Roman partisi kurulsun diye acıklamasının hemen ardından , siyasete farklı pencereden bakan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan ŞALLI dan sert cevap
Roman partisi kurulması yönünde baskı var . Kim bunlar?

      Geçtiğimiz günlerde Türkiye Romanlar Konfederasyonu genel başkanı Ahmet Çokyaşar ve Çanakkale Truva Roman Federasyonu başkanı Hacı Ramazan Işıldak,bir  haber ajansına verdikleri demeçte Çarpıcı ifadeler kullanmış ve ” önümüzdeki genel seçimlerde TBMM’de Roman vatandaşların haklarını savunacak en az bir milletvekili görmek istediklerini söyledi  

Bunun Romanlar için bir dönüm noktası olduğunu ve parti kurulması için kendilerine baskı yapıldığını belirten Çokyaşar, “Eğer bu olmazsa, siyasi konjonktür neyi gerektiriyorsa o yapılır” demesi kısaca bizi AKP  millet vekili adayı göstermezse roman partisi kurarız getirmeye çalışmıştır. İlk aklıma gelen bu iki kardeş, romanların haklarını mı savunacak, yoksa bir yerlere gelmek için romanları mı kullanacak. Güven vermeyen bir yaklaşım olduğu anlaşılmaktadır. HDP örneğini verip “Biz, etnik bir kimliği  temsil etme   noktasındaki partiye de karşıyız.” Diyorlar ancak, farkında olmadan etnik kimlik siyaseti yaptıklarının farkında değiller. Roman partisi kurulması yönünde baskı var demesini de manidar bulmakla merak uyandırmıştır. Kimdir bunlar? Açıklayın da bizde bilelim. Kendiniz çalıp kendiniz oynamayın.

              Konuya olumlu bakmak istemediğim halde “kır şeytanın bacağını iyi şeyler yaz” demenin son tahlili içinde:

 

Siyaset para ile olur. Bu kardeşlerin para gücü yeterli mi  ?

Romanlar, roman  milletvekili çıkarmak  istiyor mu ?

Romanların, roman partisi kurulması yönünde bir düşünceleri var mı ?

Romanların ilde bulunan roman derneklerine güveni var mı?

Roman partisi kurulduğu var sayarak, romanların yaşamış oldukları istihdam, barınma, eğitim, sağlık gibi konuların çözümüne katkısı olur mu?

Romanların sosyal dışlanmasını önler mi ?

 

Yukarıda yazılanlar romanların sorunlarına ilaç olacaksa kurun kardeşim kurun roman partisini..

Kardeşlerim sakın alınmasınlar rağmetli babamın bir sözü vardı “iki çıplak bir hamama yakışır “ derdi. Temsil ettikleri sandıkları kesimin temel sorunlarını yüksek sesle dillendiremeyen, hak savunuculuğu yapamayan ister Konfederasyon, ister federasyon başkanı olsun, romanlardan ekmek çıkmaz.

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER : salli-cingeneler-
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali