McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Ocak 2015, Salı 15:05 tarihinde eklendi. 717 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Tut Elimi Edirne Derneği” Çocukları Doyasıya Eğlendirdi

TUT ELİMİ EDİRNE DERNEĞİNDEN KORUMA VE BAKIM ALTINDAKİ ÇOCUKLARA YARI YIL EĞLENCESİ
“Tut Elimi Edirne Derneği” Çocukları Doyasıya Eğlendirdi

DOYASIYA EĞLENDİLER

 

 

 

“Tut Elimi Edirne Derneği” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı  Çocuk evlerinde kalan çocuklarımıza Trakya Üniversitesi Sosyal Tesislerinde yarı yıl tatili münasebetiyle eğlence programı düzenledi.  Edirne Valisi Dursun Ali ŞAHİN’ in eşi Melahat ŞAHİN,  Trakya Üniversitesi Rektörü Yener YÖRÜK’ ün eşi Şule YÖRÜK,   Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran BALI ve Dernek Üyelerinin katılımları ile gerçekleşen eğlence programında çocuklar doyasıya eğlendiler.

 

Korunma ve Bakım altında bulunan çocuklarımıza sahip çıkmanın sorumluluğu ve bilinci ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışan Tut Elimi Edirne Derneği yöneticileri,  kurum bünyesinde kalan çocukların ihtiyaçlarının giderilmesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmalarının önemini vurguladı. Bakanlık bünyesindeki dönüşüm sonrasında koğuş sistemindeki yurtların kapatılarak, ev ortamında, aynı yaş grubundaki çocukların ve kardeşlerin bir arada bulunmasının önemini belirten dernek yöneticileri, çocuk evlerindeki çocukların ders başarılarının artmasından, olumlu davranış değişikliklerinden memnun olduklarını belirttiler.

 

Gönüllü olarak çocukların ihtiyaçlarının giderilmesinde Sivil Toplum Kuruluşları ile çalışmanın önemine  değinen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ;  “- Çok kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen, koruma ve bakım altındaki çocuklarımızın sosyal, kültürel ve moral ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük gayretler gösteren “Tut Elimi Edirne Derneği” ne katkılarından dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır.  Devlet olarak çocuklarımızın her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ancak aile şefkatinin yaşatılmasında kurumsal olarak eksik kaldığımız alanlar, başta Edirne Valimiz Dursun Ali ŞAHİN ve Dernek üyelerimiz tarafından tamamlanmaktadır. Bir çocuğun anne şefkati ile elinden tutulmasının değerini maddi veya manevi olarak ifade etmek mümkün değildir.  “Bir öksüzün elinden tutanla , bir yetimin başını okşayanla ahirette bir elin parmakları gibi yanyanayız” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak,  kendinizle ne kadar öğünseniz azdır.  Tut Elimi Edirne Derneği üyeleri olarak, hepinize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

İkram edilen yiyeceklerin ardından, çocukların halaylar ve oyun havalarıyla doya doya eğlendikleri yarı yıl eğlencesi güzel temenniler ile  sona erdi.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali