McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 24 Şubat 2015, Salı 12:31 tarihinde eklendi. 702 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Süleyman Şah için ikinci Türk Bayrağı dikildi

Yeni Şafak, Süleyman Şah için Suriye sınırlarında hazırlanan türbe inşaatındaki çalışmaları yerinde görüntüledi. İstikam Tugayı'na bağlı 65 askerin hummalı çalışması ile inşaatın 3 günde bitmesi bekleniyor. Suriye Eşmesi köyündeki türbe için çevrilen arazinin Türkiye'den bakınca kuzey doğu yönüne ikinci bir Türk Bayrağı dikildi.
Süleyman Şah için ikinci Türk Bayrağı dikildi

Yeni Şafak, Süleyman Şah için Suriye sınırlarında türbe inşa edilen Eşme Köyüne girdi. Süleyman Şah ve iki askerinin naaşlarının bulunduğu türbe ile onları bekleyen Saygı Karakolu, Cumartesi gece 21.00’da başlayan ve Pazar sabahı 06.00’da sona eren Şah Fırat Operasyonu ile tahliye edilmişti.
Geçici olarak Şanlıurfa’daki 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığı’na nakledilen naaşlar için yine Suriye sınırlarında olan Eşme Köyü’nde yeni bir türbe inşa ediliyor. Türkiye sınırının 500 metre uzağında olan Suriye’nin Eşme köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri hummalı bir çalışma yürütüyor.


Diğer uca da bayrak dikildi
İstikam Tugayı’na bağlı 65 askerin de görev yaptığı çalışmaların 3 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Bu arada Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nda dalgalanan ve indirilmeden direği ile birlikte Eşme Köyü’nde dikilen Türk Bayrağı’nın karşısına ikinci bir Türk Bayrağı daha dalgalanmaya başladı. İkinci Türk Bayrağı, Türkiye’den bakınca kuzey doğu yönünde göndere çekildi. Yaklaşık 10 dönümlük bir yüzölçüme sahip olan türbe arazisinde bir uçtan diğer uca olan uzaklık ise yaklaşık 200 metre.
65 asker çalışıyor 3 günde bitecek
Dün demo görüntüleri servis edilen türbenin inşaatı ve alanın çevre düzenlemesi için 65 asker görev yapıyor. İnşaatın ise 3 gün içinde tamamlanarak 27 Şubat gününe yetiştirilmesi bekleniyor. 22 iş makinasının kullanıldığı inşaat çalışmalarının güvenliğini ise yaklaşık 100 asker sağlıyor. Türkiye Eşme’si Köyü’nden Süleyman Şah Türbesi’nin bulunacağı Suriye Eşmesi Köyü’ne asfalt yol da yapılıyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali