McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Mart 2015, Pazartesi 12:23 tarihinde eklendi. 512 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İran'da ilk kez kısasa kısas cezası uygulandı

İran'da 10 yıl önce Davud Roşanay'ın yüzüne kezzap atan Hamid S. adlı kişiye kısasa kısas uygulanarak gözü kör edildi ve kulağı ameliyatla alındı.
İran'da ilk kez kısasa kısas cezası uygulandı

İran’da şeriatın "kısasa kısas" cezası ilk kez bir kezzap saldırısıyla ilgili davanın ardından uygulandı.

2005 yılında Hamid S. isimli bir kişi Davud Roşanay’a kezzapla saldırmış ve saldırı yüzünden Roşanay geçirdiği onlarca ameliyatın yanı sıra bir gözünü ve kulağını kaybetmişti.

GÖZÜ KÖR EDİLDİ, KULAĞI ALINDI

Davud Roşanay’ın yüzüne kezzap atıp sol gözü ve kulağını kaybetmesine yol açan Hamid S.’nin sol gözü kezzapla kör edildi. Hükümlünün ayrıca bir kulağı da ameliyatla kesilerek alındı.




ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ CEZAYI KINADI

Mahkemeye yüzünde bir maskeyle gelen Davud Roşanay, bu olayın ardından defalarca ameliyat olduğunu, büyük acılar çektiğini ve iş yapamaz hale geldiğini söyleyerek kendisini bu hale getiren Hamid S.’yi affetmediğini söylemişti.

Merkezi Norveç’te bulunan Uluslararası İran İnsan Hakları Örgütü, cezayı kınadı. Örgüt sözcüsü Mahmur Amiry-Moghaddan, cezayı "Barbarlık" olarak niteledi ve "Böyle bir cezalandırma yöntemi şiddeti durdurmaz. Ayrıca hipokrat yemini etmiş bir doktorun böyle bir cezalandırmayı uygulaması kabul edilemez" diye konuştu.


Ensonhaber

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali