McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 12 Mart 2015, Perşembe 12:38 tarihinde eklendi. 728 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

IŞİD'in infazcı çocuğu bakın kim çıktı

Ajan olmakla suçlanan bir kişiyi silahla öldüren IŞİD'in çocuk infazcısının Fransa vatandaşı olduğu öne sürüldü.
IŞİD'in infazcı çocuğu bakın kim çıktı

Ajan olmakla suçlanan Filistinli Muhammed Sait İsmail Musellem'in, bir çocuk tarafından vurularak öldürüldüğünü gösteren videoda yer alan IŞİD militanı ile infazı gerçekleştiren çocuğun Fransız vatandaşı olduğu öne sürüldü.

Rusya kaynaklı Sputnik News sitesinin haberine göre, Fransız güvenlik birimleriyle bağlantılı olan bir yetkili, militanın 2012’de Fransa’nın Toulouse kentindeki bir okula yapılan saldırıda da yer almış olabileceğini söyledi. Nitekim AP’nin haberine göre, videoda güney Fransa aksanıyla konuşan militanın, 7 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırının sorumlusu Muhammed Merah’ın üvey kardeşi Sabri Essid’e benziyor.

4 ÇOCUĞUYLA SURİYE'YE

El Kaide bağlantılı olduğu sanılan Merah, 32 saatlik bir operasyonun ardından kendi evinde öldürülmüştü. Essid’in de geçen yıl Fransa ile bağını koparıp Suriye’ye gittiği biliniyor. Birkaç ay sonra üvey kız kardeşi Souad Merah da 4 çocuğuyla birlikte Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmişti.

OCAKTAN BERİ 1400 FRANSIZ IŞİD’E GİTTİ

Mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırı sonrası yeni terörle mücadele yöntemleri geliştiren Fransa Başbakanı Manuel Valls’e göre, ocaktan bu yana 1400 Fransa vatandaşı IŞİD safında savaşmak için Suriye ve Irak’a doğru yola çıktı.


Haber10

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali