McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Mart 2015, Çarşamba 17:19 tarihinde eklendi. 604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Akıl tutulması

20 Mart saat 11.51'de güneşin yüzde 40'ının kararacak olması, paniğe yol açtı. Astrologlar, 1999'u örnek gösterip, bu tutulmanın depreme yol açacağını anlattı.
Akıl tutulması

Türkiye, şimdiden 20 Mart'ta yaşanacak güneş tutulmasına kilitlendi. Astrologların açıklamaları, paniğe yol açtı. Astrolojiye göre kritik bir tarih olan bugün (17 Mart), Mars ve Uranüs gezegenlerinin kavuşumu dünya üzerinde toplu ölümlere ve doğal afetlere neden olabilir. Ardından ise 20 Mart cuma günü güneş tutulması geliyor. Astrolog Su Karakuş, 20 Mart'ta yaşanacak güneş tutulmasının deprem habercisi olduğunun altını çizdi. Astrolog Nuray Sayarı ise 17 Mart'ta ayın Kova burcunda bulunmasıyla büyük ayaklanmaların olabileceğini belirtti. Gezi olayları sırasında da gökyüzünde aynı etkilerin bulunduğunu sözlerine ekledi. Sayarı, 20 Mart'ta gerçekleşecek güneş tutulmasının da yeryüzünde depremleri tetikleyeceğini iddia etti.

1999'DA AYNI TUTULMA

Astrolog Filiz Özkol, dünyada yaşanabilecek toplu ölümlere dikkat çekerken, 20 Mart'ta yaşanacak tutulmanın Aslan burcunda gerçekleşeceğini ve aynı etkinin 1999 depreminde yaşandığını söyledi. Özkol, tutulmaların devlet adamlarına suikast, uçak kazası ve patlama gibi olayları gündeme getireceğini belirtti. Bu arada Türkiye'deki tutulmada, güneşin en fazla yüzde 40'ının kararacağı belirtildi. Bunun gerçekleşme saatinin ise 11.51 olacağı açıklandı.

DEPREMİ TETİKLER Mİ?

Güneş tutulma günlerinin 6 gün öncesi ile 6 gün sonrası incelendiğinde deprem uyuşumunun yüzde 45 olduğu ortaya çıktı. Bunun 15 gün öncesi ile sonrasına genişletildiğinde ise bu uyumun yüzde 60'ı geçtiği görüldü. Türkiye'de 1894 depreminden birkaç gün önce de güneş tutulması gerçekleştiği kayıtlarda yer aldı. 17 Ağustos 1999 depreminden önce de (13 Ağustos 1999) güneş tutulmasının yaşanması, bir rastlantı olmadığı şeklinde yorumlandı. Son 8 Ekim 2005 Pakistan Muzafferabad depreminden 5 gün önce 3 Ekim 2005'te ve 2004'teki Sumatra depreminde de yine güneş tutuldu. Bu durum kuşkuları körükledi.

NORVEÇ TAM KARARACAK

Ege Üniversitesi Uzay Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Serdar Evren, güneş tutulmasının İzmir'de, Havagazı Fabrikası'ndan rahatlıkla izlenebileceğini söyledi. İzmir için tutulmanın 10.48'de başlayacağını ve 12.55'de biteceğini açıkladı. Güneşe çıplak gözle bakılmaması için uyarıda bulundu. Evren "Tutulma aslında Norveç'in açıklarındaki adalarda 'Tam Tutulma' olarak gözlenecek. Avrupa'nın güneyine doğru indikçe tutulma, parçalı tutulmaya dönüşecek" dedi.

Haber10

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali