McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Mart 2015, Çarşamba 04:29 tarihinde eklendi. 621 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP den Tepki : Sinagog Açmak İçin Başka Gün Yok MU ?

Edirne'mizde Sinagog açmak Şehitlerimize ve gazilerimize büyük bir saygısızlıktır. MHP Edirne İl Başkanı Hakan ÖZKAN yaptığı yazılı açıklamada
MHP den Tepki : Sinagog Açmak İçin Başka Gün Yok MU ?

Türk tarihinden 19. yüz yıl Devletimizin ve milletimizin acılarla dolu  en uzun asrıdır. 1774 Küçük Kaynarca Anlaşması ile başlayıp, ancak 24 Temmuz 1923 Lozan Anlaşması ile nihayete eren bir ölüm kalım savaşı yaptığımız , tarihimizin en zor asrıdır.

            Balkan savaşları bu milli varoluş ve kavgamızın en buhranlı anlarının birisidir. Payitaht şehrimiz güzel Edirne'mizde tarihin en acı günlerini bu süreçte yaşamıştır. Şükrüpaşa Kumandasında 160 gün düşman kuvvetlerine direnen kahraman askerlerimiz 26 Mart 1913'te maalesef şehri teslim etmek zorunda kalmışlardır. Ancak esirlerimize Uluslararası hukukunun hilafına, kötü muamele edilmiş, yemek dahi verilmemiştir.  Sarayiçi mevkiinde günlerce aç bırakılan binlerce askerimiz ağaç kavukları yiyerek hayatta kalmaya çalışmış, ancak açlık ve salgın sebebi ile şehit düşmüşlerdir.

            Her yıl 26 Mart tarihinde Balkan şehitlerini anar, onların acılarını yüreklerimizde duyar, ruhlarına Fatihalar yollarız.

            Ancak bu yıl esefle öğrenmiş bulunmaktayız ki 26 Mart'ta Balkan Şehitlerini Anma gününde AKP zihniyeti Edirne'de tadilatı yapılan Sinagogun açılışını gerçekleştirecektir. Bizim için derin anlamları bulunan bu güne denk getirmenin arka planında nasıl bir düşünce vardır? " Onlar ölü değil diridirler" ikazında bulunan kelamı ilahinin hilafına, sinagogun açılışını bu anlamlı güne koymak hangi içtihadın ürünüdür?

            Türkiye Cumhuriyeti kuruluş felsefesi ile kavgalı olan , milli olan her şeye düşman bu zihniyetin son icraatı; Türk Millleti için  , bölgemiz için çok anlamlı bir tarihte, Balkan Şehitlerini anma gününde Edirne'mizde Sinagog açmak Şehitlerimize ve gazilerimize büyük bir saygısızlıktır.  Bu zihniyet geçmiş yıllarda da Edirne'mizde   Ramazan ayı içerisinde Kirişhanedeki  Kilisenin açılışını yapabilmiştir.

            Şehitlik makamı ile şehitlerimiz ve gazilerimize yapılan bu saygısızlık tesadüf müdür?

            Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Hanın eğitim gördüğü  Üç Şerefeli Cami arkasındaki Peykler Medresesi bir türlü onarılamazken, Trilyonlar aktarılarak Edirne'deki Sinagog restore edilmiştir. Bu sinagogu açmak için gün mü kalmamıştır.

            Bu zihniyeti , şehit ve gazilerimize yapılmış olan  bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz.

            26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Gününde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 25.03.2015

 

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !!!!

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali