McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 07 Nisan 2015, Salı 13:05 tarihinde eklendi. 679 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

IŞİD militanları ‘Deri’ hastalığına yakalandı

Suriye ve Irak’ta terör estiren IŞİD’in yüzlerce militanının ölümcül deri hastalığına yakalandığı ortaya çıktı.
IŞİD militanları ‘Deri’ hastalığına yakalandı

Suriye’nin Rakka kentini ele geçirdikten sonra kendi halkın gözünde korku salan, kendi kanunlarını uygulayan, meydanlarda kılıçla kafa kesen, her gün kan akıtan IŞİD’de yüzlerce militan ölümcül bir deri hastalığına yakalandı.

Layşmanya olarak adlandırılan ölümcül hastalığın IŞİD’in kontrolündeki bölgelerde hızla yayıldığı haberi geldi. IŞİD’in kanlı yönetimindeki bölgelerde uzman seviyede doktor bulunmaması tehlikenin boyutunu büyütüyor. Bazı militanların ise ‘itikadi (inanç)’ sebeplerden dolayı doktorların kendisini tedavi etmesini istemediği belirtildi.

Ele geçirdikleri bölgelerde toplu infazlar, kanlı eylemler gerçekleştiren IŞİD'in sebep olduğu bu kaos ve kirlilik, örgüte hastalık olarak geri dönüyor.

''BÜYÜK TEHLİKE''

İngiliz Daily Mirror ve Sun Express gazetelerinin de gündeme taşıdığı bu hastalığın IŞİD’in sebep olduğu aşırı kirlilik ve yeterli temizliğin sağlanamaması sebebiyle daha da yayılacağı, sadece IŞİD militanları değil, Suriye halkı için de büyük bir sorun olacağı ifade edildi. 

Şark Çıbanı olarak da bilinen hastalığın ortaya çıkmasındaki en temel sebeplerden biri de böcek, sinek, tatarcık gibi canlıların ısırığı. Salgın, hem yeterli doktor ve ilacın olmaması, hem de yoksulluğun ve açlığın yaygın olması dolayısıyla büyük tehlike arzediyor.

MİLİTANLAR SAVAŞAMAZ HALE GELDİ

Yüzlerce IŞİD militanına bulaşan ve onları savaşamaz hale getiren hastalık derinin aşınmasına, kırmızı kan hücrelerinin oranının ciddi oranda düşmesine sebep oluyor.

''İLAÇ BULUNMAZSA ÖLÜMCÜL OLUR''

Ezher Üniversitesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Atiyya Abdullah, ‘Klazar’ olarak da bilinen hastalığın özellikle ölü köpekler olmak üzere telef olmuş hayvanlardan beslenen haşerelerin ısırığı yoluyla bulaştığını belirtti.

Hastalığın birçok çeşidinin bulunduğunu açıklayan Abdullah, en çok rastlanan türünün deri üzerinde çirkin bir görüntü oluşturan Laşmanya hastalığı olduğunu, bir de iç organları (dalak, karaciğer vb) kuşatan diğer bir türüne de rastlanıldığını ifade etti. Profosöre göre bu da Laşmanya hastalıkları arasında en tehlikelisi.

Deri Hastalıkları Uzmanı olan Abdullah, hastalığın ateş nedeniyle kronik yorgunluk, kilo kaybetme, dalak şişmesi ve kan oranının düşmesi gibi sonuçlar doğurduğunu söyledi ve tedavisinin yapılmaması durumda ölüme yol açabileceğini ekledi.


Kaynak : Haber7

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali