McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Nisan 2015, Salı 10:17 tarihinde eklendi. 846 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anadolu Partisi Milletvekili Adayı Özkan Özverim ''Sosyal yardımlar,toplumsal başımızın ana sigortalarından biridir''

Biz Anadolu Partisi olarak,sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve içeriğinin zenginleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Anadolu Partisi Milletvekili Adayı Özkan Özverim ''Sosyal yardımlar,toplumsal başımızın ana sigortalarından biridir'' Biz Anadolu Partisi olarak,sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve içeriğinin zenginleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Sosyal yardımlar toplumsal barışımızın olmazsa olmazlarından sigortalarından biridir.Ancak Sadaka kültürünün önüne geçmek için bazı düzenlemeler yapılabilir.Etkili denetimlerin yanı sıra sosyal hizmetlerin karşılığında,bedensel bir engeli olmayan ihtiyaç sahiplerinin kamu hizmetlerinde yada sosyal projelerde çalışmaları istenebilir.

Meslek edindirme kurslarına gitmeleri zorunlu hale getirilebilir.

Okuma yazma bilmeyenlerin,okuma yazma kurslarına gitmeleri sağlanabilir.Böylece sosyal yardım alan,vatandaşında kendini daha faydalı hissetmesi sağlanabilir.

Sosyal yardımların,kapsamı genişletilerek yardımlardan yalnızca düzenli bir geliri,olmayanların değil,asgari ücretle çalışanlar ve düşük emekli maaş alanlarında faydalanması sağlanabilir.

İnsanların sadece karnını doyurmaya değil moral ve sosyal paylaşımlara da ihtiyacı vardır.Bu bağlamda sosyal yardımlar genişletilmeli,yılda bir veya iki kez sosyal olaylara katılım sağlanmalıdır.Mesela bir tiyatro yada sinema gösterimi sağlanabilir.Şimdi düşünebilirsiniz insanlar karnını doyuramıyor ne tiyatrosu, sineması diye ama insanın mutlu ve verimli olması için sosyal yönden de sağlıklı ve mutlu olması gerekir.

Yani işin özü sadece sosyal yardım değil yapılacak bu yardımlar sosyo kültürel yardımlar olmalıdır.

Biz Anadolu Partisi olarak Dünya Sağlık Örgütünün de dediği gibi insanın ruhen,bedenen,sosyal ve kültürel açıdan tam bir iyilik halinde olması için gereğini yapmak istiyoruz.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali