McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 22 Temmuz 2015, Çarşamba 01:37 tarihinde eklendi. 907 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yağlı Güreşlerde “BİLET FİYATLARI YÜZDE 40 DÜŞTÜ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin düzenleneceği Sarayiçi Er Meydanı’ndaki son hazırlıkları inceledi. Kırkpınar’la ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gürkan, “Kırkpınar gibi bir dünya organizasyonuna 654 yıldır ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Yağlı Güreşlerde “BİLET FİYATLARI YÜZDE 40 DÜŞTÜ” GÜRKAN, ER MEYDANI’NDAKİ SON HAZIRLIKLARI İNCELEDİ


                Edirne’de bu yıl üst üste iki bayramın yaşandığını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ramazan Bayramı’nı yaşadık. Şimdi ‘Kırkpınar Bayramımız’ için hazırlıkları sürdürüyoruz. Kırkpınar buranın eski sarayın has bahçesi olması nedeniyle  Edirnelilerin tabiriyle “Saray”dır. Bizler Kırkpınar gibi bir Dünya organizasyonuna 654. Kez ev sahipliği yapıyoruz. Bu muhteşem organizasyon UNESCO insanlığın somut olmayan kültür mirası listesindedir. Türkiye’deki 15 eserden 2‘si Edirne’de bulunan biri Selimiye Camii diğeriyse Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleridir. Bu esere 654 yıl ev sahipliği yapmak, bu geleneği sürdürmek ve bunun temsilcisi olmak çok ayrı bir gurur ve  onurdur” dedi.

                “HEYECAN, GURUR, ONUR VE MUTLULUK YAŞIYORUZ”

                654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne olan hazırlıkların aylar öncesinden başladığını ifade eden Gürkan, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri için bir anlamda “Yağlı Güreşlerin Olimpiyatı” diyebilirim. Çünkü bu organizasyon yağlı güreşlerle ilgili dünyadaki en büyük ve kesintisiz organizasyondur. Bunu tekrar Edirne Belediyesi olarak gerçekleştirecek olmanın heyecanını, sorumluluğunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

                 24 Temmuz 2015 Cuma günü pehlivanların mücadelesinin başlayacağını ifade eden Gürkan, “Pehlivanlarımızı yad edeceğiz. 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası 3 gün sürecek güreş bölümü 26 Temmuz Pazar günü final güreşleri yapılarak sonlandırılacak. Bu yıl Er Meydanı bölgesi Edirne’mizin 4 kez sel felaketine maruz kalması nedeniyle etkilenen bölgelerden biriydi. Edirne Belediyesi olarak yaklaşık 4 milyon TL’lik bir bedelle buranın  onarımını gerçekleştirdik. Şuan itibariyle hiçbir eksiğimiz kalmadı” dedi.

                PEHLİVANLARA TOPLAMDA 1 MİLYON TL ÖDÜL VERİLECEK

Geçen yılki  Kırkpınar’da bin 725 pehlivanın kayıt yaptırdığına değinen Gürkan, “

Bu yıl bu sayının da üzerine çıkarak yeni bir rekor kıracağımızı düşünüyorum. Edirne Belediyesi olarak pehlivanlarımızın yatak, yolluk ve ödülleri gibi harcamalar için  toplamda 1 milyon TL civarında bir para dağıtacağız. Bu organizasyon tamamen Belediye’nin bütçesinde karşılanıyor. Edirne Belediyesi dışında hiçbir kurumun bu anlamda maddi olarak biz bir katkısı yoktur. Edirne’de Genel Müdürlüğü bulunan Trakya Birlik bize her yıl güreşlerde kullanmak üzere 10 ton zeytinyağı veriyor. Bu yıl yine pehlivanların güreşirken terlediğinde yağın yakmasını önlemek için kullanılan bir salaşpur bezimiz var. Pehlivanlar için bu bezden de 2 bin metre aldık ve 5 bin adet sararak hazırladık” şeklinde konuştu.

                “BİLET FİYATLARI YÜZDE 40 DÜŞTÜ”

                Yağlı Güreşlere katlımı arttırmak için bilet fiyatlarında indirim yapıldığını ifade eden Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

 “Güreşe katılımı arttırmak için Biletix tarafından satılan Kırkpınar biletlerini geçen yıla göre fiyatlarını yüzde 40 oranında düşürdük. Burada amaç daha çok para kazanmak veya Kırkpınar’dan az zarar etmek değil. Bizim amacımız kaç para harcarsak harcayalım Kırkpınar gibi muhteşem bir organizasyonu daha çok seyirciyle ve coşkuyla kutlamaktır. Cuma ve Cumartesi günü 50 TL, final günü Başpehlivanlık Güreşi’nin olduğu  26 Temmuz Pazar günü 70 TL olmak üzere 3 günlük yağlı güreş seyirlerinin biletleri satışlarını yapacağız. Tüm güreş severleri 20-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemeye Edirne’ye davet ediyoruz”

 

FİLİZ KILIÇ


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali