McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Ağustos 2015, Salı 15:27 tarihinde eklendi. 567 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Demirtaş: Kandil müzakere için hazır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş silahların bir an önce susması gerektiğini söyleyerek Kandil'in müzakereye hazır olduğunu söyledi.
Demirtaş: Kandil müzakere için hazır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DAVUTOĞLU'NA TEKLİFİM VAR

Seçim hükümeinde yer alacaklarını söyleyen Demirtaş, Davutoğlu'na da teklifte bulunarak seçim hükümeti kabinesinin yarısının kadınlardan seçilmesini gerektiğini ifade etti. Demirtaş, "Bizim açımızdan hangi bakanlığın olacağı fark etmez, bütün arkadaşlarımız aynıdır. Davutoğlu'na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye'nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır. Türkiye en azından kadın özgürlüğü bakımından ciddi bir hamle yapabilmelidir. 6 milyon insan oy verdi ve 3 bakanlık hakkı var 6 milyon insanın. Biz de bu 3 bakanlık hakkını, toplumun olan, seçmenimizin hakkı olan 3 bakanlık hakkını teslim edeceğiz" dedi.

KANDİL MÜZAKEREYE HAZIR

Bir gazetecinin Kandil'in silah bırakmaya verdiği cevabı ile ilgili bir sorusu üzerine konuşan Demirtaş,"Kandil'in müzakereye dönmeye hazırız" mesajlarının görülmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Kandil'den yapılan açıklama bizim çağrımız üzerine yapılmış bir açıklama değil. Kandil'deki o röportaj çağrımızdan iki gün önce yapılmış bir açıklama. Kandil'in bu şekilde açıklamalarını Türkiye duymalıdır. Müzakereye dönmeye hazırız ve karşılıklı ateşkes ilan etmeye hazırız. Bu konuda defalarca açıklama yaptılar. Bu çağrılara kulak tıkayan hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır" dedi.

"DEĞİŞİK LİSTEYLE ÇIKMANIN BİR ANLAMI YOK"

1 Kasım'da yapılması beklenen tekrar genel seçim için de milletvekili aday listesinde değişilik yapmayacaklarını söyleyen Demirtaş, "Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işletiriz. O konuda bir tereddüt yok. Bir kaç ay önce görev başına gelmiş milletvekillerinin işte geniş kapsamlı bir şekilde değişik bir listeyle toplum önüne çıkarılmasının bir anlamı yok. Arkadaşlarımız henüz çalışmaya bile başlamadılar. Toplumun onay verdiği bir listedir. Aşağı yukarı tahminime göre bu listeye benzer bir listeyle yeniden halkımızın huzuruna çıkacağız" diye konuştu.

 

Kaynak : Haber7

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali