McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Ekim 2015, Pazar 21:54 tarihinde eklendi. 611 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Meriç Köprüsü'nün Işıklandırmasında Sona Doğru

Edirne’de, tarihi Tunca Köprüsü’nün ışıklandırma çalışmalarının ardından Meriç Köprüsü’nde devam eden ışıklandırma çalışmalarında sona geliniyor.
Meriç Köprüsü'nün Işıklandırmasında Sona Doğru

Edirne'de, tarihi Tunca Köprüsü'nün ışıklandırma çalışmalarının ardından MeriçKöprüsü'nde devam eden ışıklandırma çalışmalarında sona geliniyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimleri ile yapılan çalışmalarda ilk olarak Tunca Köprüsü karanlıktan kurtarılmıştı. Aydınlatma çalışmasının tamamlanmasının ardından Tunca Köprüsü, geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan görkemli bir törenle renkli ışıklarıyla kentin görünümüne farklı bir boyut kazandırmıştı.

IŞIKLANDIRMA TÖRENİNE BAKAN MÜEZZİNOĞLU KATILACAK

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, tarihi Tunca Köprüsü'nün aydınlatma projesinin tamamlanmasının ardından Osmanlı döneminin en önemli tarihi yapıları arasında gösterilen Meriç Köprüsü'nün aydınlatma projesi için harekete geçti. Yaklaşık 1 Milyon TL'ye mal olması beklenen projede, sona gelinmeye başlandı. Özel bir firmanın teknik kadrosu tarafından hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü tarihi köprünün ışıklandırma çalışmalarının 9 Ekim 2015 tarihine kadar tamamlanması beklenirken, aynı gün kentte çeşitli açılış ve ziyaretler gerçekleştirecek olan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılması beklenen bir törenle ışıklandırmanın hizmete girmesi planlanıyor.

TARİHİ ESERLERİ IŞIKLANDIRMA PROJELERİNE HALK DESTEK VERİYOR

Meriç Nehri bölgesinde bulunan esnaf ve çeşitli illerden Edirne'ye ziyarete gelen vatandaşlar, tarihi eserlere sahip çıkılmasını ve günümüz teknolojileri kullanılarak, görsel yapılarının güzelleştirilmesini çok doğru bulduklarını belirterek, bu sayede tarihi eserleri hem gündüz hem gece ziyaret ederek, fotoğraflama imkanları da bulacaklarını söyledi.

MERİÇ KÖPRÜSÜ

Edirne'yi Karaağaç Mahallesi'ne, Türkiye'yi ise Yunanistan'a bağlayan uluslar arası yol üzerinde bulunan tarihi iki taş köprüden biri olan Meriç Köprüsü, 1842 yılında dönemin padişahı Sultan Abdülmecid tarafından 263 metre uzunluğunda, 12 kemerli olarak inşa ettirildi. - EDİRNE

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali