McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 23 Ekim 2015, Cuma 15:03 tarihinde eklendi. 918 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

mis-meyve-sabunu-sarkilara-konu-oldu

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı; “Edirne’nin kültür yapısına değer kazandıracağına inandığımız, sözlerini benim yazdığım ve müziğini Halit Kaplan’ın üstlendiği çalışma ile ortaya çıkarttığımız“Edirne’nin mis sabunu “ isimli şarkıyı Edirneliler dillerinden düşürmeyecekler”. Ded
mis-meyve-sabunu-sarkilara-konu-oldu

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı; Dernek olarak Roman çocukların okul eğitimindeki devamsızlığın azaltılması projesi kapsamında Fevzipaşa İlkokulunda yürütmüş olduğumuz müzik çalışmalarında Edirne’nin meşhur ciğer şarkısı olurda neden bir mis meyve sabunu şarkısı olmasın düşüncesinden yola çıkarak “Edirne’nin mis sabunu “ isimli şarkısını ürettik.

Sözlerini benim yazdığım ve müziğini Halit Kaplan’ın üstlendiği müzik çalışması bir anlamda Edirne’nin kültür yapısına değer kazandıracağına inanıyoruz. Edirne’de romanlar nüfusun % 10 unu oluşturmaktadır. İlimizde bir sektör olan meyve sabunu üretimi Edirne’ye ekonomik anlamda katma değer kazandırmaktadır. Özellikle kadınlarımızın ürettiği ve aile ekonomisine katkısı olan bu pazarda bizim de güzellikler katma dileğimizle.

Edirne’nin mis sabunu

Mis kokuyor her yanı

Çeşit çeşit var meyvesi

Çileği, ayvası, narı

 Süpürgesi var aynalı

Kızmaz ona kaynanası

Boldur romanı, kızanı

Oynar her bir yanı

Elinde mis sabun sepeti

Oynar kaynana, elti

Romanın başında gülü

Edirne’nin şen gülü

 
Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali