McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Ekim 2015, Salı 17:54 tarihinde eklendi. 750 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne’yi çakallara bırakmayacağız

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, ‘Edirne’yi çakallara bırakmayacağız’ sözlerinin yarattığı rahatsızlığa bir tepki de, CHP'de siyasi etik değerler temelinde bir yönetim ve örgüt işleyişinin yerleşmesi için gerçekleştirdiği parti içi çalışmalarıyla bilinen CHP Edirne Üye İnisiyatifi’nden geldi.
 Edirne’yi çakallara bırakmayacağız

CHP EDİRNE ÜYE İNİSİYATİFİ GRUBU EDİRNE KAMUOYU VE RAKİP PARTİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

1 Kasım genel seçimlerine yönelik CHP Edirne örgütü tarafından düzenlenen, ‘Birlik Beraberlik ve Dayanışma’ toplantısında, parti içinde bir kesimin, ‘Aramızda İrlandalılar İstemiyoruz’ diye dışlanması ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, ‘Edirne’yi çakallara bırakmayacağız’ sözlerinin yarattığı rahatsızlığa bir tepki de, CHP'de siyasi etik değerler temelinde bir yönetim ve örgüt işleyişinin yerleşmesi için gerçekleştirdiği parti içi çalışmalarıyla bilinen CHP Edirne Üye İnisiyatifi’nden geldi.

Üye İnisiyatifi adına yapılan açıklamada, 1 Kasım seçimlerinden iktidara en yakın parti olarak çıkması beklenen CHP’nin Edirne örgütünden yansıyan rahatsızlık nedeniyle Edirne halkından da özür dilendi.

CHP’nin olası iktidarının ülke açısından ‘son umut’ olduğunu dile getiren Nurhan Işıkseren açıklamasında, huzursuz ve son derece gergin günler yaşayan ülkenin normalleşmesi ve gerginliğin aşılması için CHP’ye büyük görev düştüğü, parti bu çabayı verirken yerel örgütlerin kişisel ufak hesaplar peşinde, üyelerin arasını açmaya ve bazı partilileri dışlamaya çalışmasının bu aşamada yapılacak en büyük kötülük olacağının altını çizdi.

 

Yanı sıra, partide birlik bütünlük dayanışmanın geniş bir tabanda sağlanması gerekirken yaratılan yandaş partililer ve çeşitli siyasi hesaplar nedeniyle bazı partililerin, çalışmadıkları öne sürülerek adeta ‘hain’ ilan edilmesini çok yersiz ve siyasi ahlak yoksunu bir tutum olarak değerlendirdiğini belirtti.

Edirne kamuoyunun bu isimleri de, daha demokrat, daha saydam ve hesap verebilir yönetimler ve örgütler isteyenleri de yakından tanıdığı vurgulanan açıklamada, Edirne’de CHP bayrağını taşıyan partiyi temsil eden bazı isimlerin inanılırlık ve güven sorunları olduğu, üst üste yaptıkları hatalarla partinin prestiji ile oynadıkları, parti kişisel mülkleriymiş gibi birilerini dışlayıp, hak etmedikleri suçlamalar yönelttikleri öne sürülerek şu ifadelere yer verildi.

 “CHP aydın ve bilinçli Edirne halkı sayesinde 7 Haziran seçiminde 2 milletvekili çıkardı. Edirneliler, 1 Kasım’da verecekleri oylarla bu durumu 3-0 da yapabilir. Bunun çalışması ve uğraşısı peşinde olması gereken parti yöneticilerinin yaptıkları dışlayıcı ve küçük düşürücü açıklamalar ve 'çakal' benzetmesi nedeniyle, Edirne Halkından, rakip partiler ve onların milletvekili adaylarından CHP Edirne Üye İnisiyatifi olarak, genel merkez ve yerel yöneticiler adına özür dileriz, Edirne Halkının 1 Kasım’da sandığa yansıyacak olan iradesiyle; aydınlık, mutlu ve barış dolu bir Türkiye özlemine katkı vereceğini umuyoruz."

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali