McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Kasım 2015, Çarşamba 17:25 tarihinde eklendi. 699 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni kabinede kim kimdir?

64. Hükümet’te yer alan bakanların özgeçmişleri derlendi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümet’in bakanlar kurulunu oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra yeni kabine açıklandı. İşte kabinede yer alan bakanların özgeçmişleri:
Yeni kabinede kim kimdir?

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959′da Konya’da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune’dir. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University’de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı. Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Dış politika konusunda çok sayıda eseri bulunmaktadır.

60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette aynı görevi yeniden üstlendi.
İngilizce, Almanca ve Arapça bilen Davutoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN
22 Eylül 1969’da Üsküdar’da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma’dır. Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı. Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI PROF.DR. NUMAN KURTULMUŞ
23 Mart 1959 Ünye/Ordu’da doğdu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında ABD’de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı. İngilizce bilen Kurtulmuş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ
MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954’te İstanbul’da doğdu. İktisatçı ve iş adamı Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Türkeş, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ’de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Tuğrul Türkeş, medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yöneticilik ve ortaklık yaparken, Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Türkeş, 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yapan Türkeş, 24. Dönemde de aynı göreve yeniden seçildi. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babası.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK
Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967’de Batman Arıca’da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye’dir.Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere’de University of Exeter’de tamamladı.ABD Büyükelçiliği’nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi’nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch’te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.60. Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevine getirildi.Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir.

BAŞBAKAN YARDIMCISI LÜTFİ ELVAN
12 Mart 1962’de Karaman Ermenek’te doğdu. Baba adı A. Nuri, anne adı Samiye’dir. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere’de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD’de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. Etibank’ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT’de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ
1 Nisan 1965’te Yozgat Akdağmadeni’nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye’dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22. ve 23. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI SEMA RAMAZANOĞLU
1959 yılında Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de bitirdi. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirdi. Zeynep Kamil ve Numune Hastanelerinde doktorluk yaptı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı. Evli ve iki çocuk annesi. Almanca ve İngilizce bilmektedir.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VOLKAN BOZKIR
1950’de Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu. Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB’den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. 24. Dönemde AK Parti’den İstanbul Milletvekili olarak seçilen Bozkır, Dışişleri Komisyonu Başkanlığı, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş-Başkanlığı görevlerinde bulundu. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası ve “Şövalye” düzeyinde “İtalya Liyakat Nişanı” hamilidir. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK
13 Eylül 1965’te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure’dir. Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul’da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001 tarihinde AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-GE’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 22 Haziran 2003 tarihinde AK Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 23. ve 24. Dönemlerde AK Parti’den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi ve bu görevi bir yıl sürdürdü. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın üyesidir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU
21 Kasım 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda siyasete başlayan Soylu, 1987-1990 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 17 Temmuz 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı seçildi. 18 Nisan 1999’da Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı olan Soylu, 29 Nisan 1999’da DYP İstanbul İl Başkanlığı görevine atandı. Süleyman Soylu 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti’nin 4. Olağanüstü Kongresinde Genel Başkanlığa seçildi ve 29 Mart mahalli seçimlerine katıldı. 16 Mayıs 2009’da kendi talebiyle gerçekleşen Olağanüstü Kongre’de Genel Başkanlık görevi sona erdi. Genel Başkanlık görevi sona erdikten sonra siyasi faaliyetlerini sürdüren Süleyman Soylu, 12 Eylül 2010 Referandumu sürecinde “evet” oyu tercihini anlatmak ve yapılmak istenen demokratik gelişim reformuna toplumsal bilinci arttırarak katkıda bulunmak amacıyla “Demokrasi Buluşmaları” adı altında bir dizi toplantı düzenledi ve Türkiye’yi dolaştı. Kurucu Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından aynı çatı altında siyaset yapmaya davet edilen Süleyman Soylu, 5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Süleyman Soylu, 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine atandı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Trabzon Milletvekili oldu. Süleyman Soylu evli ve iki çocuk babasıdır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI FATMA GÜLDEMET SARI
1970 Malatya Darende doğumlu. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde bitirdi. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. 1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.’de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7. Sıra milletvekili adayı oldu. 2012 – 2014 yılları arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız devam etti.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968’de Alanya’da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma’dır. Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesinde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993’te AÜ Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesinde doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere’de London School of Economics’te “çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma” konusunda doktora çalışmasını sürdürdü. Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir. 22 ve 23. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi. 25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonunun ardından Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirilmiştir. 62’nci hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev almıştır. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

EKONOMİ BAKANI MUSTAFA ELİTAŞ
1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Öğrencilik döneminde bir firmada 2 yıl muhasebe ve pazarlama biriminde çalıştı. 1983 yılından 2000 yılına kadar özel bir şirkette genel müdür ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2001 yılında kendi işyerini kurdu. 1994 yılında Anavatan Partisi’nden Belediye Başkanlığına aday oldu. Türkiye İhracatlar Meclisi’nde, Elif TV yönetim kurulunda, Mülkiyeler Birliği, Sanayiciler Derneği, Sanayi Odası, Huzur Evi Derneği, KAYSİAD gibi dernek ve kuruluşlarının yönetim kollarında ve üyeliklerinde bulunmuştur. Mustafa Elitaş evli ve üç çocuk babasıdır.

ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERAT ALBAYRAK
Yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere 1996 yılından beri yürüttüğü özel sektör kariyerini 2013 yılı sonu itibariyle genel müdür olarak bitirdi. 2014 yılı başlarından beri bir gazetede yazarlık ve üniversitede öğretim üyesi olarak kariyerine devam ediyor. Bankacılık ve finans üzerine doktora sahibi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

GENÇLİK ve SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
15 Haziran 1976’da Almanya Siegen’de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız’dır. Liseyi İstanbul Alman Lisesi’nde, Lisans Eğitimini ise İngiltere deki Herfordshire Üniversitesinde “Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi” bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003’te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde Samsun’dan Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyeliği, AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Binicilik, Tenis ve Kayak spor dalları ile ilgilenen Kılıç, evli ve 2 çocuk, babasıdır.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK
17 Ocak 1956’da Artvin Yusufeli’nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise’dir. Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. 21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKÇİ
1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu oluktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Şuanda serbest avukat olarak çalışmakta olan Tüfenkci, 2001 yılında AK Parti Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 – 2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA
1965 yılında Erzurum’un Oltu İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar Köyü’nde, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1987 yılında mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı. 1988 yılında Sakarya Valiliği’nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu’nun Gölyaka ve İsparta’nın Sütçüler İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, yurtdışı stajı kapsamında bir yıl İngiltere’de eğitim gördü. 1991 yılında Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’ne Kaymakam olarak atandı. Daha sonra, ikişer yıl süre ile Ordu’nun Kabataş İlçesi Kaymakamlığı ve Tunceli Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1999 yılında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2001-2003 yılları arasında Turizm Bakanlığı’nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu. 30 Ocak 2003 tarihinde Batman Valisi olarak atandı. 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atandı. 8 Eylül 2007 tarihinde atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü. 26 Aralık 2013 tarihinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde İçişleri Bakanı olarak atandı. 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan 25. Dönem Millet Vekili Genel Seçimleri için mevzuat gereği 6 Mart 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etti. Evli ve iki çocuk babası olan Efkan Ala iyi derecede İngilizce bilmektedir.

KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ
1 Nisan 1967’de Bingöl’de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma’dır. Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi uluslararası ilişkilerde; doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı. Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama Uzmanlığına atandı. Devlet Plânlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı’da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

KÜLTÜR ve TURIZM BAKANI MAHİR ÜNAL
1966, Kahramanmaraş, Elbistan doğumlu. 1984 Bahçelievler Kocasinan Lisesi, 1991 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermenin yanı sıra özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 2003 yılında gerçekleştirilen Siyaset Akademisi’nde etkili iletişim dersleri ve bir vakıf üniversitesinde MBA’da Örgütsel Davranış dersleri verdi. 2005 yılında İTO’da müşavir olarak görev yaptı. 2007-2009 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ak Parti 2004 Yerel Seçim, 2007 Genel Seçim ve 2009 Yerel Seçim kampanyalarında görev aldı ve birçok yurtdışı seçim kampanyasında danışmanlık hizmeti verdi. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı’nda doktora çalışması devam ediyor. AK Parti TBMM Grubu’nda Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır. Arapça ve İngilizce biliyor.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL
1 Ocak 1968’de Bayburt’ta doğdu. Baba adı Yakup, anne adı Minteha’dır. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. İngiltere Exeter Üniversitesi, İş İdaresi, Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Maliye Bakanlığı’nda Müfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2006-2009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-20015 yılları arasında da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 2004-2006 TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006 PETKİM A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 Türk Hava Yolları A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2015 Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, 2008-20015 Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. Dönemde Bayburt Milletvekili seçildi. Ağbal, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF.DR. NABİ AVCI
1953’te Bilecik’te doğdu. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. 1974 yılında Kültür Bakanlığında memuriyete girdi. Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalıştı. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde profesör oldu. 2003’te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirildi. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. 25 Ocak 2013’te 61. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Avcı, evli ve 5 çocuk babasıdır”.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ
1961 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doğdu. Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulu’nda öğrenim gördü. İstanbul Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine Bölümü’nden 1982 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1987 yılında mezun oldu. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı. Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 31.12.2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114. maddesi uyarınca bağımsız olarak 08.05.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. 01.11.2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI PROF.DR. VEYSEL EROĞLU
18 Ağustos 1948’de Afyonkarahisar Şuhut’ta doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Emine’dir. Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Doktorasını İTÜ’de tamamladı. Hollanda Delft’de araştırmalar yaptı. 1984’de doçent, 1991’de profesör oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İSTAÇ, KİPTAŞ, BİMTAŞ, HAMİDİYE, İSFALT AŞ, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanlığı, İGDAŞ’da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. BEDAŞ, AYEDAŞ, TEMSAN Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Su Vakfı kurucusu ve mütevelli heyet üyesi olup, Dünya Su Konseyi guvernörüdür. 45’i yabancı dilde olmak üzere 350’nin üzerinde kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları yayınlandı. 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili. 60. Hükümet’te Çevre ve Orman Bakanlığı görevini üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Eroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
9 Ocak 1955’te Batı Trakya Gümülcine’de doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Rumeli’de geçiren Müezzinoğlu, 1970 yılında İstanbul’a geldi. Lise tahsilini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Batı Trakya’ya döndü. Genç bir doktor olarak ideallerini gerçekleştirmenin ancak ata vatanında mümkün olduğunu düşündüğünden 1983 yılında Meriç Nehri’ni aşarak Türkiye’ye iltica etti.1983-1986 yılları arasında İstanbul Haseki Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisasını tamamladı. 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. 1992 yılında Refah Partisi’nde aktif siyasete katıldı. AK Parti’nin kuruluş çalışmalarında bulundu ve İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2002 – 2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul, 2011 Genel Seçimlerinde Edirne ilimizden milletvekili seçilen Müezzinoğlu, 61. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin Üyesidir. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Bakanımız, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM
20 Aralık 1955’te Erzincan Refahiye’de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Bahar’dır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)’de ihtisas eğitimi aldı. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul’da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 1999’da Uluslararası “SKAL” kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Ulaştırma Bakanı oldu. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali