McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 26 Kasım 2015, Perşembe 15:25 tarihinde eklendi. 622 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Definecilerin Tahrip Etti Şimdi Restore Edilecek

Define aramak için yapılan kazı sırasında asırlık sebil büyük zarar gördü.
Definecilerin Tahrip Etti  Şimdi Restore Edilecek Edirne’de defineciler tarafından tahrip edilen 428 yıllık tarihi sebil Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilecek.

 

Tunca Nehri’nin karşı kıyısındaki Yıldırım Mahallesi’nin girişinde bulunan sebil, geçen hafta içinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından iş makinesiyle kazıldı.

Define aramak için yapılan kazı sırasında asırlık sebil büyük zarar gördü. Ertesi bölgeden geçen vatandaşların durumu bildirmesi üzerine Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri olay yerine hareket etti. Ekiplerin incelemesinin ardından izinsiz kazıyı yapan şahısların tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

 

Bu arada Yıldırım Camisi karşısında bulunan sebilin tarihi kaynaklarda 1587 yılında Hasan Çelebi adına yaptırıldığı belirtiliyor. Tarihi sebil aynı zamanda önemli bir mimari özelliğe sahip bulunuyor. Üstü açık olarak inşa edilen sebil yazlık sebillerin son örneği özelliği taşıyor. Bu yönüyle de eşi bulunmaz bir eser olarak kabul ediliyor. En son 1971 yılında onarım gören sebil geçen hafta defineciler tarafından yapılan kazı sırasında büyük zarar gördü. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, sebilin etrafını çevirerek gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını kaydetti.

Tarihi sebilin onaylı bir projesinin olduğunu hatırlatan Güneren, tarihi yapıyı 2016 yılı yatırım programına aldıklarını ifade etti.

 

Restorasyon çalışmalarına gelecek yıl Mart ayında başlayacaklarını anlatan Güneren, çalışmalar sonucunda tarihi sebilin eskisinden daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali