McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Ocak 2016, Pazartesi 16:28 tarihinde eklendi. 511 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Uğur Mumcu bugün olsaydı"

Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında Edirne'de düzenlenen programla anıldı...

Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında Edirne'de düzenlenen programla anıldı.

 

Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP Edirne İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilciliklerince Atatürk Anıtında anma programı, düzenlendi.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Levent Yetimoğluları anıta çelenk sundu.

 

Yetimoğluları daha sonra Uğur Mumcu  Parkında devam eden etkinlikte, Uğur Mumcu'nun araştırmacı gazetecilik ekolünün yazılı basındaki en seçkin temsilcisi, basının son yarım yüzyılda yetiştirdiği en önemli gazetecilerden biri olduğunu söyledi.

 

Bir araştırmacı gazeteci olarak Uğur Mumcu, bir çok karanlık işin üzerine yürüdüğünü ifade eden Yetimoğluları, konuşmasına şöyle devam etti:

 

''Ne yazık ki; Uğur Mumcu ve pek çok gazetecimizi aydınımızı bilim adamımızı ve daha nice yurtsever insanımızı acımasızca ve hunharca katleden caniler henüz yakalanmış değiller. Demokrasi Şehitlerimiz, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar,  Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okkan ve nicelerini katlederek susturduğunu zanneden zihniyetler aslında aydınlarımızın ne söylediklerini, ne de yazdıklarını hafızalardan asla silemediler ve silemeyecekler. Eserleri ile yurdumuzun ufuklarını aydınlatmaya devam edecek olan yurdumuz üzerindeki kara bulutların uzak olmayan bir günde mutlaka dağıtılacağı umudunu bizim yüreğimize aşılayan Uğur Mumcu ve Demokrasi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz''

 

Anma etkinlikleri Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen ''Uğur Mumcu bugün olsaydı'' isimli konferansın ardından sona erdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali