McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Şubat 2016, Pazartesi 17:11 tarihinde eklendi. 1907 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bizim amacımız başka bir terminal oluşturmak değildir.

Aksoy “Tekelleşme olduğu müddetçe yolcu taşıma kalitesinde hizmet beklemeyin ”Edirne Halkı Mustafa Altunhan'ın oluşturduğu tekele mahkum değildir. Mustafa Altunhan'ın birkaç gün önceki açıklamaları yine basın mensuplarını toplayıp değeri 5 bin lirayı bulmayan hurda otobüsün önüne benzin döküp kibrit çakmak kadar gösterişe yöneliktir. Gerçeklerden uzaktır.
Bizim amacımız başka bir terminal oluşturmak değildir. Bizi Edirne Otogarından attıktan sonra dahi yolcu Nilüfer Turizm'i bırakmamış Edirne İstanbul hattında, Havsa'ya gelerek bizi tercih etmiştir. Bu yolcu neden bunu yapmaktadır? Mustafa Altunhan bunun cevabını versin. Biz haklı olduğumuza inanıyoruz. Yasal haklarımızın tümünü arayacağız. Yine rekabet kurumuna başvuracağız. Kim haklı kim haksız buna yasa ve Yüce Türk Adaleti karar verecektir. Kamuoyuna saygılarımızla açıklarız.”
ALTUNHAN'IN AÇIKLAMALARI GERÇEK DIŞIDIR
Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Belediye Başkanlığı tarafından Mustafa Altunhan'a ait firmaya işletme hakkının ihalesi ile 2011 yılından bu yana hem ekonomik hem de hukuki mücadele vermekteyiz. Terminaldeki tüm yazıhaneleri kendisi, ailesi ve yanındaki kişilere kiralayan Mustafa Altunhan kendi şirketleri ve haraç niteliğindeki fahiş komisyonları ödemeyen veya ödeyemeyen firmaları ter-minalde barındırmamaktadır. Bu hususta 2014 yılında Rekabet Kuru-mu'nun kararı gereğince de Mustafa Altunhan'ın bugünde devam eden eylemlerinin rekabeti ihlal ettiği, kanuna aykırı olduğu kararı alınmıştır. 
2014 yılının başında Rekabet Kurumu kararı ve eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığındaki Belediyeyi denetlemeye gelen İç İşleri Bakanlığı Müfettişlerinin baskısı neticesi Mustafa Altunhan, Nilüfer Turizm firması ile göstermelik bir acente sözleşmesi imzalamıştır. Bu doğrultuda bir dönem Nilüfer Turizm Otobüsleri Edirne Oto-garından yolcu taşımıştır. Ama dikkat çekmek isteriz ki, ne Nilüfer Turizm Şirketi'ne ne de diğer otobüs işletmecilerine Terminalden yazıhane kiralanmamıştır. Bu şirketler büyük miktarda ve yasal olmayan komisyonları (Ciroların %20' + Terminal Kapı Çıkışı + Servis Bedelleri) Mustafa Altunhan'a ödeyerek ancak bilet satış ve diğer tüm taşımacılık işlerindeki acentelik vererek yolcu taşımışlardır. Bu acentelik sözleşmeleri doğrultusunda Ulaştırma Bakanlığı taşıma belgesi vermektedir. Bu taşıma belgesi denen de yetki belgesine hat ilavesidir. 

Mustafa Altunhan acentelik sözleşmelerini gerekçesiz ve sebepsiz fes ettiğinde ise terminal ile bağlantısı kesilen firmaların ilave edilen hatları da Ulaştırma Bakanlığı tarafından iptal edilmiştir. Bu doğal bir sonuçtur. Oysa bu husus kamuoyuna farklı aksettirilmiş ve Edirne Ara durak hattının iptali taşıma belgesinin iptali gibi gösterilmiştir.

İkisi çok ayrı şeylerdir. Terminalde yazıhanesi olmayan ve acentelik sözleşmesi fes edilen şirketimizin hattı terminal ile ilişiğinin olamaması nedeni ile iptal edilmiştir.
Mustafa Altunhan'ın kendisine 2 Milyon Liradan fazla borcu olan şirketlerin kendisini batırmaya çalıştıkları yolundaki açıklaması da yine doğru değildir. Nilüfer Turizm olarak biz komisyon bedelleri kapı çıkışları ve servis paralarını günlük cirodan kendisine peşin ödedik. Bizim Mustafa Altunhan'a Terminali kullanmaktan kaynaklanan bir borcumuz yoktur. Aleyhimizde icra takibi başlattığı doğru olabilir. Bize bir ödeme emri gelmedi. Geldiğinde ise itiraz edeceğiz. Bu doğrultuda alacak verecek hakkında Mahkeme karar verecektir. Eğer Mahkeme kararı ile bir borcumuz olduğu saptanır ise icra yolu ile alacağını tahsil edebilir. Kaldı ki Mustafa Altunhan'a en ciddi borcu olan firmanın Ulusoy Turizm olduğu duyumunu aldık. Bu firma halen terminalden çalışmaya devam ediyor. Mustafa Altunhan bu gün borç bahanesi ile kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte ve Edirne'de her gün haksız rekabetin makasını biraz daha açmaktadır. Bu şahsın amacı kendisinden başka kimseye yaşam ve çalışma hakkı tanımamaktır. 
Haksız ve hukuka aykırı iftira atan Mustafa Altunhan'ın bizzat kendisidir. Kendi bilet bedellerimizi yazıhaneden teslim almak isteyen oğlum Osman Aksoy için savcılığa yönlendirdiği yandaşları ile gasp iddiasında bulunan bizzat bu kişidir. Her zaman yaptığı gibi sadece kendisinin mağdur olduğu yönündeki açıklamaları ile Mustafa Altunhan yine gerçeği saklamaktadır. 
Mustafa Altunhan'ın açıkladığı gibi bizim amacımız başka bir terminal oluşturmak değildir.

Noter kanalı ile yeniden acentelik sözleşmesi yapması ve terminalden taşımacılık yapmak istediğimizi Noter kanalı ile ihtar ettik. 15 günden beri cevap gelmedi. Oysa biz ve bizim gibi firmaların yasal hakkı terminalde kendi yazıhanemiz kanalı ile taşımacılık yapmaktır. Ama bırakın bize yazıhane vermeyi acentelik sözleşmesi imzalamaya dahi yanaşmadılar. 
Ancak Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümleri açıktır. Yönetmeliğin 61 ve 62. Maddeleri eğer bir şehirde terminalde yer olmaz ise veya işletmeci terminalde diğer firmaya yer vermez ise Belediye ve Mülki İdare ile istişare ile yolcuların asgari ihtiyaçlarını karşılayacak bir yer belirlenerek o firmaya taşımacılık izni verilebilecektir. Görüldüğü gibi kanun ve yönetmelik Mustafa Altunhan gibi tekel sahiplerinin bu tavırlarını dahi hesaplayarak önlem almaya çalışmıştır. Kanun ve yönetmelik bu madde hükümleri ile rekabeti korumaya çalışmıştır. Edirne Belediye Başkanlığı'nın bize verdiği cevapta terminalde bizim için ve boş halde yazıhane bulunmadığını resmi yazı ile bildirmiştir. Bu durumda bizim talebimiz kanunun uygulanmasıdır. Belediyeden biz bu hususun sağlanmasını istedik. Biz başka bir terminal istemiyoruz. Ancak şu da unutulmamalıdır; Edirne'de Belediye Otobüs Terminalinden başka bir terminal daha vardır. METRO Tesisleri (Eski Tuzcular Benzin İstasyonu) zamanında yönetmeliğin 61 ve 62'nci maddeleri gereğince varış kalkış noktası olarak belirleniş bir mahaldir. Bu durum halende geçerlidir. Bu ikinci terminali zamanında kim, kimlerle birlikte kullanmıştır? Mustafa Altunhan bunun cevabını vermelidir. 
“HUKUK DÜZENİ İÇİNDE TAŞIMACILIK YAPMAK İSTİYORUZ”
Biz kanun yönetmelik ve resmi makamlarını kararları doğrultusunda hukuk düzeni içerisinde serbest ticaret ve yolcu taşımacılığı yapmak istiyoruz. Karayolu Taşıma Kanunu yolcu taşımacılığının devamlı ve serbest rekabet içerisinde yapılması gerektiğini açıkça belirtmektedir. Mustafa Altunhan'ın bu gün ve geçmişte yaptığı uygulamaların tümünün hukuka aykırı olduğu yönünde açık kararlar bulunmaktadır. Rekabet Kurumu İnternet Sitesi Adresine Volkan Metro yazan her kez bu kararı okuyabilir. Hukuk mücadelemize devam edeceğiz. 
 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali