McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Şubat 2016, Pazartesi 17:50 tarihinde eklendi. 547 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HDP'li vekilden şaka gibi açıklama

HDP'li vekilden elektrik zammı iddiası
HDP'li vekilden şaka gibi açıklama

 

 


HDP'li vekil, elektrik faturalarına gizli zam yapıldığı iddia ederek, bakanlıktan bilgi istedi.

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, elektrik faturalarına yüzde 250 gizli zam yapıldığına dair duyumlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi verdi.

Becereikli, "Dağıtım bedeli" adı altında tahsil edilen ücret ile vergilerin, elektrik kullanım bedelini aştığı ve yurttaşların bu nedenle mağdur olduğunu belirtti.

HDP'li Becerikli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Öyle ki kimi zaman yurttaşlar kullandıkları elektrikten daha fazla ücreti vergi ve dağıtım bedeli altında ödemek zorunda bırakılmaktadır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 gizli zam yapıldığı yönünde haberleri, yapılan zam gizli değil Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir 'vergi' yoktur dağıtım bedeli elektriğin taşınması hizmetinin karşılığında alınmaktadır şeklinde bir açıklama yapmışsa da yurttaşların bu zor ekonomik koşullarda çeşitli kalemler altında şişirilmiş olan faturaları ödemek zorunda bırakıldığı bir gerçektir" dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali