McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Şubat 2016, Salı 15:37 tarihinde eklendi. 624 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erdoğan'dan 3 ülkeye ağır sözler

Erdoğan'dan 3 ülkeye: İnsanları öldürüyorsunuz
Erdoğan'dan 3 ülkeye ağır sözler

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad rejiminin sivil halka yönelik katliamına, İran ve Rusya'nın destek verdiğini söyledi.

Erdoğan: Suriye, Rusya ve İran Birlikte İnsanları ÖldürüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed rejiminin sivil halka karşı varil bombası, balistik füzeler ve kimyasal silahlarla başlattığı savaşın şiddetini artırarak sürdürdüğünü belirterek, "Şimdi yanında bir de kim var? Rusya var, İran var. Şimdi birlikte bunu yürütüyorlar. Birlikte bu insanları öldürüyorlar" dedi.


"KRİZİN TRAJİK SONUÇLARI AĞIRLAŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şili'nin başkenti Santiago'daki BM Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nda (ECLAC) düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada dünyanın bu coğrafyasına uzak ancak insani etkileri bakımından herkese çok yakın olan Suriye krizinin trajik sonuçlarının her geçen gün daha da ağırlaştığını vurguladı.


"BİRLİKTE BU İNSANLARI ÖLDÜRÜYORLAR"

Erdoğan, "Şam yönetimi 2011 yılı Mart ayından beri kendi halkına terör ve şiddet uyguluyor. Suriye'de ölen insanların sayısı ne kadar? 400 bin. Bunlar nasıl öldürüldü? Konvansiyonel silahlarla. Bunların içinde bin 500-2 bin kimyasal silahlarla öldürülen var. Dünya diyor ki, kimyasal silahlarla öldürüyor, onu dikkate alıyor ama konvansiyonel silahlarla öldürülenleri dikkate almıyor. Sonucu ölüm olan hangi silahla olursa olsun bunların hepsi insanlık suçu işlemiştir. Türkiye olarak, Şam yönetimini halkın demokratik taleplerine kulak vermesi ve gerekli reformları yapması için defalarca geçmişte uyardık, ancak Esad rejimi bu uyarılarımızı dinlemediği gibi sivil halka karşı varil bombası, balistik füzeler ve kimyasal silahlarla başlattığı savaşın şiddetini artırarak sürdürüyor. Şimdi yanında bir de kim var? Rusya var, İran var. Şimdi birlikte bunu yürütüyorlar. Birlikte bu insanları öldürüyorlar" dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali