McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Şubat 2016, Cumartesi 18:01 tarihinde eklendi. 775 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kirli plan için düğmeye basıldı

Halep kuşatmasının önüne geçmek isteyen muhalifler, Esed-Rusya-İran ittifakına karşı seferberlik başlattı.
Kirli plan için düğmeye basıldı

Binlerce muhalif savaşçı, Esed-Rusya-İran ittifakına karşı hayatları pahasına Halep'i savunuyor. Kentin yarısını kontrol eden muhalifler, birçok noktada rejim güçleriyle savaşıyor. Önceki gün Halep'in dış dünyayla iki bağlantı yolundan biri Rus savaş uçaklarının desteğiyle Esed rejiminin eline geçti. Rus saldırılarından kaçan binlerce sivil ise Kilis'e açılan Öncüpınar Sınır Kapısı'na yığıldı. Halep'teki muhaliflere göre, son birkaç günde Türkiye sınırına dayanan mülteciler büyük göç dalgasının sadece öncüsü. Şehri tamamen kuşatmak isteyen rejim güçleri Halep'e yönelik saldırılarını artırdı. Halep'te savaşan gruplardan Nureddin Zengi Tugayı komutanlarından Ebu Ömer'e göre, tam kuşatma ihtimali güçlenirse kentteki 500 bin sivilin en az 200 bini Türkiye sınırına doğru akın edecek.

YENİ BİR MADAYA'YI GÖZE ALAMAZLAR

Her gün bomba yağmasına ve şehrin tamamına yakını yıkılmış olmasına rağmen Halep'te yaşayan 500 bin kişi büyük tehdit altında. Kadim kent kuşatılırsa, buraya en temel insani yardım malzemeleri dahi ulaşamayacak ve Madaya'daki açlık krizi ülkenin en önemli kenti Halep için de başgösterecek. Bu durumu göze alamayan yüzbinlerce Suriyeli ise komşu ülke Türkiye'ye doğru harekete geçecek. Göç rotası ise Halep-Bab el-Hava üzerinden Cilvegözü Sınır Kapısı olacak.

BİNLERCE MUHALİF KENTİ KORUYOR

Muhaliflerin 'devrimin merkezi' olarak nitelediği Halep'in kuşatılmasını engellemek için başlayan operasyon ikinci gününde. Aralarında Fetih Ordusu'nun bileşenlerini oluşturan grupların da bulunduğu operasyon ittifakı geçtiğimiz günlerde Esed rejiminin eline geçen stratejik Hırdeteyn köyünde rejim güçleriyle savaşıyor. Yeni Şafak'a bilgi veren bir muhalif savaşçı, “Ortak operasyonda ideolojik olarak birbirlerine karşı gruplar da omuz omuza savaşıyor; çünkü Halep bizim devrimimizin başkenti” diyor. Hırdeteyn'deki savaşta muhalif mevziler ile rejim güçleri arasında sadece 100'er metre olduğu ve göğüs göğüse bir mücadele yaşandığı bildirildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali