McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Nisan 2016, Cumartesi 20:41 tarihinde eklendi. 859 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turizm Haftası nedeniyle Edirne’de tören düzenledi.

15-22 NİSAN 40.TURİZM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI Edirne'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce 40.Turizm Haftası kapsamında kutlama etkinlikleri düzenlendi. "Gelecek 10-15 yılın hedeflerini bugünden belirlemeliyiz. Edirne’nin artık on bin yatağı, 5 milyon, 10 milyon turisti konuşması gerekiyor." diyen, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan: “Türkiye medeniyetin beşiğinde bulunan bir coğrafyaya sahip… Bu coğrafyanın en önemli merkezlerinden biri olan kentimiz birçok kültüre ev sahipliği yapmış yaşayan anıt kenttir.” Dedi.
 Turizm Haftası nedeniyle Edirne’de tören düzenledi.

 

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası nedeniyle Edirne’de tören düzenledi.25 Kasım stadı önünden başlayan program Atatürk anıtına kadar kortej yürüyüşü ile sürdü… Atatürk anıtına çelenk sunumu ile devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan; “Anıt şehir Edirne, kuruluşundan bu yana birçok kültüre; M.S. 1361 tarihinden sonra ise Türk kültürüne yüzlerce yıl merkez olmuş yaşayan bir tarih kentidir… Edirne başta UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilen Selimiye Camii ve Külliyesi olmak üzere Türk mimarisinin şaheserlerine ev sahipliği yapan bir açık hava müzesi görünümünde, Kültürü ile, Tarihi ile Doğası ile yolların ve suların kesiştiği bir noktada kelimenin tam anlamıyla yaşayan muhteşem bir tarih şehirdir.”dedi.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan konuşmasının devamında: İlimiz Türkiye’nin kültür turizminde uluslararası markası haline gelebilecek en önemli destinasyonlarından biridir. İlimizin coğrafi konumu Edirne’yi deniz, kum, güneş, doğa, kamping, dalış ve windsurf gibi turizm çeşitliliğinde de iddialı hale getirmektedir. Dünyanın mega şehri İstanbul’a en yakın Kuzey Ege kıyıları İlimizin sahilleridir. Saroz Körfezinde 75 km’lik sahil şeridinde yer alan doğal plajlar birçok noktadan, bölgede-deniz suyu sıcaklığı ise 140 gün denize girmeyi mümkün kılmaktadır.

Coğrafi kimliği ile Avrupalı… Tarihi ve kültürel kimliğiyle batı-doğu sentezi özellikler taşıyan Edirne’de, yüzlerce yıldır farklı kültürlerin buluşmasından doğan çok kültürlülük ve bu kültürle yaşayan toplumun sentezi barışçıl yaşam şeklini bugün de görmek mümkündür…

Mevcut durumda kendi iç dinamikleri ile sürdürülebilir şekilde sağlıklı olarak büyüyen Edirne turizminin şehrin ekonomisindeki rolü şimdiden belirlenmeli ve gerekli yatırımlar buna göre tamamlanmalıdır. Edirne’ de turizmin gelişimi için büyük hedefler koymalıyız. Gelecek 10-15 yılın hedeflerini bugünden belirlemeliyiz. Edirne’nin artık on bin yatağı, 5 milyon, 10 milyon turisti konuşması gerekiyor. Bir şeye doğru odaklanır ve yaklaşırsak doğru sonuçlar alırız. Ulusal ve uluslararası pazarlarda tarih ve kültür şehri Edirne algısını iyi ve kaliteli imajıyla bütünleştirerek, sürekli ve tutarlı hale getirmeliyiz.

Turizmdeki tüm aktörler ve şehirdeki tüm paydaşlarımızla sürdürülebilir ve yönetilebilir bir turizm politikası oluşturduğumuz takdirde, Edirne uluslararası arenada bile rekabet edecek güce sahip olacaktır.

Konuşmanın ardından program, halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösterileriyle sürdü. Daha sonra Turizm İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ve beraberindeki heyet Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç’ı makamında ziyaret ettiler.

 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali