McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Nisan 2016, Cumartesi 20:43 tarihinde eklendi. 1040 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GÜRKAN HEDEFİ ÇOK BÜYÜTTÜ! “YILDA 10 MİLYON TURİST” DİYOR !!!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ankara’da bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hedefimiz; İnanç ve tarih turizmi konusunda Türkiye’nin en seçkin kentlerinden biri olan Edirne’ye gelen yılda 3 milyon turist sayısını önümüzdeki 5-10 yıl içinde 10 milyona çıkartmak” dedi. Köy Enstitüleri’nin Kuruluşunun 76. yıl nedeniyle düzenlenen basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Gürkan, Edirne için Mayıs Ayı’nın çok hareketli geçeceğini söyledi
GÜRKAN HEDEFİ ÇOK BÜYÜTTÜ! “YILDA 10 MİLYON TURİST” DİYOR !!!

 

 Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ankara’da bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hedefimiz; İnanç ve tarih turizmi konusunda Türkiye’nin en seçkin kentlerinden biri olan Edirne’ye gelen yılda 3 milyon turist sayısını önümüzdeki 5-10 yıl içinde 10 milyona çıkartmak” dedi. Köy Enstitüleri’nin Kuruluşunun 76. yıl nedeniyle düzenlenen basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Gürkan, Edirne için Mayıs Ayı’nın çok hareketli geçeceğini söyledi.

Gürkan; 13-15 Mayıs tarihleri arasında Dünya Engelliler Vakfı’nın düzenleyeceği sempozyumun ana sponsorunun Edirne Belediyesi olacağına dikkat çeken Gürkan, “25-26-27 Mayıs tarihleri arasında 38. Arkeoloji ve Kazı Kongresi, 27-28 Mayıs’ta Tarihi Kentler Birliği toplantısı olacak. 19 Mayıs’ta Engelliler Yaşam Merkezi’ni,  23 Nisan’da da Özgür Çocuklar Sokağı’nı hizmete açacağız. 5 bin metrekarelik bir alana kurulan bu sokakta çocuklarımız farklı etkinliklerle özgürleşecekler, kendilerini ifade etme imkanı bulacaklar” ifadelerine yer verdi. 

Geçtiğimiz günlerde peynir üreticileriyle bir araya geldiğini ifade eden Gürkan, Edirne Peyniri’nin marka değerini arttırmak adına Edirne Peyniri’nin tanıtımına yönelik etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile bir araya geldiklerini anlatan Gürkan, “Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’in Edirne’ye olan ilgisi adeta aşk derecesinde. Kendisine bu ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yine bir araya gelmeyi düşünüyoruz. İnanç ve tarih turizmi konusunda Türkiye’nin en seçkin kentlerinden biri olan Edirne’ye gelen yılda 3 milyon turist sayısını 5-10 yıl içinde 10 milyona çıkarma hedefimiz var. Bu da Edirne’nin geleceğinin hangi yöne doğru gittiğinin somut bir göstergesi olacak” dedi. 

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali