McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Nisan 2016, Cumartesi 20:45 tarihinde eklendi. 846 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

6.ULUSLARARASI BANDO VE CİĞER FESTİVALİ 13-14-15 MAYISTA

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar;“6.Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali 13 -14- 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.” dedi. “Bu yıl 6.sı yapılacak olan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali ‘Ciğercilerin düğünüdür.” diyen Dinar, “Heyecanlı bir şekilde hazırlanmaya başladık. İnşallah bu yıl çok daha değişik bir festival olacak. Çünkü Edirne Belediyesi bu işi güzel yapıyor ve bize sahip çıkıyorlar. İnşallah güzel bir festival geçireceğiz.” dedi.
6.ULUSLARARASI BANDO VE CİĞER FESTİVALİ 13-14-15 MAYISTA

 

 

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar;“Geçen yıl ikram edilen ciğer miktarının üzerine çıkmak üzere hazırlıklar yaptık…  Bu yıl festivalde dağıtacağımız ciğerle 1 tonu geçmeye çalışacağız… Her yıl üstüne çıkıyoruz. Geçen yıl Balkan ülkelerinden çok sayıda turist geldi. Bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından soruyorlar… Tur firmaları sormaya başladı... Yunanistan ve Bulgaristan zaten bununla yakından ilgileniyor. Amacımız ikram miktarını arttırmak.” Dedi.

Festivale yeterince zaman olduğunu söyleyen Bahri Dinar; “ hazırlıkları bu süreç içerisinde en iyi şekilde değerlendireceğiz... Belediye Başkanı Recep Gürkan'la görüşerek bir komite oluşturmayı düşünüyoruz… Bu komitede festivalde nelerin yapılacağı açıklanacaktır. Bu yıl daha değişik bir festival yapmayı amaçlıyoruz. Edirne Belediyesi bu işi hakikaten çok iyi yapıyor. İnşallah güzel bir festival olacak.” Dedi.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar; “Edirne belediyesine teşekkür ediyoruz. Buradan bir peynir festivali haberi aldık. Dünyaca ünlü bir beyaz peynirimiz var bizim. Onun festivali yoktu. Tava ciğerin festivali oldu şimdi tekrar buradan yetkililere ve Edirne belediyesine teşekkür ediyoruz… Edirne için çok büyük bir kazanç. Edirne beyaz peyniri dünyada nam salmış marka. İnşallah o festivallerle tanınırlığı daha da artar.” Dedi.

Bu tür etkinliklerin önemine değinen Dinar;  “Edirne'nin Hıdrellez-Kakava şenlikleri için bütün otellerde yerlerin tükendi… Edirne tanıtımcısı olduğum için kendimizi artık öyle atfettiriyoruz. Biz tanıtımcıyız gurur duyuyoruz. Kakava'da Çorlu'ya kadar bütün otel rezervasyonları dolu. Edirne'deki oteller bitti. Uzunköprü ve Çorlu'daki bütün oteller dolu. Bu yüksek oranda Edirne'nin tanınırlığına katkı sağlıyor. Edirne'nin ekonomisine yüksek oranda bir katkı sağlıyor. Bizler çok memnunuz. Bizler onu bir bayram gibi bekliyoruz. Şimdiden bütün rezervasyonlar tamamlandı ..  Edirne Belediyesi'ne burada çok teşekkür ediyorum. Bu festivali onlar yapıyor ve destekliyorlar. Bizler de bu işin oyuncularıyız. Herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali