McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Nisan 2016, Pazartesi 12:13 tarihinde eklendi. 584 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN GÜRKAN “KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Geçtiğimiz günlerde yorgunluktan yere düşen bir ata sahibi tarafından uygulanan şiddetin kameralara yansıması üzerine görüntüler sosyal medyada kısa sürede geniş kitlelere ulaştı.
BAŞKAN GÜRKAN “KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  yorgunluktan yere düşen atın sahibi tarafından şiddette maruz kalmasına tepki gösterdi. Şiddet görüntülerin kameralara yansımasıyla gündeme gelen olay tüm Türkiye’de hayvanseverleri ayağa kaldırırken, konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde kentimizde, yere düşen bir atın, sahibi tarafından şiddet görmesi tüm duyarlı hemşehrilerimizi olduğu gibi bizleri de fazlasıyla üzmüştür. Bir canlıya her ne sebeple olursa olsun şiddet uygulamak, ona zarar vermek hiç kimsenin hakkı değildir. Yorgunluktan yere yığılan bu hayvana merhamet duygusundan yoksun bu kişi tarafından uygulanan şiddet hiçbir şekilde göz ardı edilemez” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yorgunluktan yere düşen bir ata sahibi tarafından uygulanan şiddetin kameralara yansıması üzerine görüntüler sosyal medyada kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Söz konusu görüntüler Türkiye’nin dört bir yanındaki hayvanseverleri ayağa kaldırdı. İnsan vicdanını son derece rahatsız eden bu olayın takipçisi olacaklarına dikkat çeken Başkan Gürkan, “Bizler Edirne Belediyesi olarak kanunların bizlere vermiş olduğu yetkiyle sahipsiz sokak hayvanlarına karşı sorumluluk ve görevlerimizi yerine getirmekteyiz. Savcılığın ve kolluk kuvvetlerin bizlere sevk ettiği durumlarda gerekli bakımları üstleniyoruz. Sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemi, aşıları, bakımları belediyemizin veterinerleri tarafından yapılmaktadır. Bu kısırlaştırılan hayvanları tekrar bulundukları ortama salmadan önce küpe ve mikrochip takarak ayrıca takibini sağlamaktayız. Edirne Belediyesi gerçekleştirdiği işlemleri Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın veri tabanına kaydeden ilk ve nadir belediyelerden biridir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezai yaptırım yetkisi sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na aittir. Ancak bizler hayvanlara yönelik kötü muameleyi tespit ettiğimiz durumlarda ilgili kurumlara konuyu bildiriyoruz”İfadelerine yer verdi.  

Konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini, bu ve bunun gibi olayların tekrarlanmaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getiren Gürkan, “Tüm hemşehrilerimi ilerleyen süreçte benzer durumların yaşanması halinde ilgili makamlara gerekli şikâyet ve suç duyurusunda bulunmaya, böylelikle sorumlu kişilerin cezasız kalmaması için gereken duyarlılığı göstermeye davet ediyorum.” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali