McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 23 Nisan 2016, Cumartesi 16:37 tarihinde eklendi. 799 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye kabus olmaya devam ediyor

Hazar bölgesindeki gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan TANAP kapsamı genişliyor.
 Türkiye kabus olmaya devam ediyor

TANAP'ta 4.5 milyarlık anlaşma

Rusya'nın enerji kozunu zayıflatması beklenen TANAP'ta ilk gazın iki yıl içerisinde verilmesi hedefleniyor.

10 milyar dolarlık projeye Kuzey Irak ve Türkmen Gazı’nın bağlanması gündemde. TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede tek giriş iki çıkış olduğunu belirterek, “Yunanistan’da bir çıkış var. Hukuki düzenlemelerin artırılması gerekiyor. Irak’ın da olabileceğini düşünüyorum. Irak’ta da sahalar var. TANAP’a bağlanması mümkün. Irak için çalışmamız var. Türkmen gazı da seçenek olabilir. Serdar adı verilen sahalar var. Oradan da gaz gelebilir” dedi.

HEDEF 2018

TANAP’ta ilk gaz akışının 2018’de yapılması hedefleniyor. Başlangıçta yıllık 16 milyar metreküp olarak planlanan taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metreküpe ve ardından 31 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor.

4,5 MİLYAR DOLARLIK KONTRAT

TANAP Projesine ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Düzyol, Eskişehir’den Trakya’ya kadar olan Yunanistan’a kadarlık bölümün ihalesinin tamamlandığını belirterek “Deniz geçişi hariç önemli kontratlar imzalanmış durumda. Yaklaşık 4.5 milyar dolar değerinde kontrat imzaladık. Proje geriye dönüşü olmayan noktada, oldukça hızlı ilerliyor. İnşallah hedefimiz 2018 Haziran’da bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaklaşık 5 bin kişiye sahada istihdam sağladık, 2.500 iş makinesi dört tarafta çalışıyor. Bu yıl istihdam 8 bin kişiye ulaşacak. Çok ciddi bir rakam” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali