McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Nisan 2016, Çarşamba 18:39 tarihinde eklendi. 670 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İtiraf etti: Türkiye'ye muhtacız

İtalya Eski Başbakanı Enrico Letta, sığınmacı krizinin çözümü çerçevesinde Türkiye'ye ihtiyaçları olduğunu söyled
 İtiraf etti: Türkiye'ye muhtacız

İtalya Eski Başbakanı: Türkiye'ye muhtacız

 

İngiltere'nin başkenti Londra'daki King's College London (KCL) Londra Üniversitesinde, "Değişen Avrupa'da Birleşik Krallık" konferansı düzenlendi.

Konferans çerçevesinde yaptığı konuşmada Avrupa'daki sığınmacı krizine değinen Letta Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliği ve vize serbestisi gelişmeleriyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Letta, "Burada, 'siyah ya da beyaz, içerdesiniz ya da dışarıda' dediğimizde, doğrudan aklıma 2005, 2006, 2007 yıllarının Türkiyesi geliyor. Türkiye o dönemde AB'ye çok yakındı. Hiç anlaşmaya varamadık çünkü sadece ya beyaz ya da siyah çözüm vardı. Ya tamamen içeri girecek ki, bu çok fazlaydı, ya da dışarıda kalacak, ama tamamen dışarıda olacaktı. O dönemde, (eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas) Sarkozy, dışarıda olması kararını vermişti." ifadesini kullandı.

Şimdi tekrardan Türkiye hakkında konuşulmaya başlandığına dikkati çeken Letta, "Çünkü Türkiye'ye ihtiyacımız var. (Sığınmacı krizine ilişkin) Bozuk rotayı durdurması için umutsuzca Türkiye'ye ihtiyacımız var. Türkiye'ye ihtiyacımız var, böylece, özgürlük ve demokrasi hakkındaki tartışmaları unutabilelim." dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali